Δευτέρα, 9 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Δημήτρης Πιατάς: Δεν ήταν καλές οι συνθήκες, ήταν τόσο ουδέτεροι και αδιάφοροι

Δημήτρης Πιατάς: Δεν ήταν καλές οι συνθήκες, ήταν τόσο ουδέτεροι και αδιάφοροι
Φωτογραφία: NDP Photos

«Θα εκτιμούσα έναν πολιτικό που θα έλεγε: ήρθα, όχι για να σας σώσω, για να σωθώ», ομολογεί ο Δημήτρης Πιατάς

Για την εικόνα της σημερινής πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με την αμφισβήτηση σε πρώτο πλάνο, μίλησε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Δημήτρης Πιατάς όταν βρέθηκε καλεσμένος την Δευτέρα (09.09.2024) στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ. 

«Είμαστε η γενιά του Πολυτεχνείου, το λέω με χιούμορ, οπότε πληγώσαμε τους πάντες στην ενηλικίωση και στην επιτυχία μας. Είχαμε τέτοια οράματα και όνειρα για να αλλάξουμε και να ομορφύνουμε τον κόσμο, που πραγματικά είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον η νιότη μας. Στην ενηλικίωση μας, αν θέλεις και όταν πήραμε τις καρέκλες, δεν ήμασταν αντάξιοι της νιότης μας. Ήμασταν κατώτεροι, για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και για να ψαχνόμαστε γιατί έχει πρόβλημα η εποχή μας», δήλωσε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Σήμερα πληρώνουμε το τίμημα της δημοκρατίας, μην το ξεχνάμε αυτό και είναι θετικά αυτά που γίνονται. Στην περίφημη Αθηναϊκή δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ. μπορούσε οποιοσδήποτε Αθηναίος πολίτης να αμφισβητήσει τον Περικλή και να, αν είχε το δικαίωμα, να τον πάει στην εκκλησία του δήμου και, αν το πετύχαινε, να τον εξορίσει. Αυτή είναι όμως η άμεση και σημαντική δημοκρατία. Ε τώρα, εδώ, γίνεται και μια κατάχρηση σε μερικά πράγματα αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών και αυτή είναι η δημοκρατία μας».

«Παρακαλώ πολύ, πολύ αμφισβήτηση γιατί έχουμε πολλές αυθεντίες! Ειλικρινά θα εκτιμούσα πάρα πολύ έναν πολιτικό ο οποίος θα έλεγε “ήρθα, όχι για να σας σώσω, για να σωθώ”. Θα τον ψήφιζα, μα τον Θεό και μόνο για το ότι θα ήταν ειλικρινής», συμπλήρωσε.

«Δεν είχα καθόλου ενστάσεις από το σπίτι για αυτό που ήθελα να ακολουθήσω. Θα έλεγα πως ήταν τόσο ουδέτεροι και αδιάφοροι, ναι, γιατί έχασα την μητέρα μου, ο πατέρας μου παντρεύτηκε και είχα μητριά… Μακριά από το μελό, ειλικρινά, αλλά δεν ήταν και καλές οι συνθήκες γιατί είχα μεγαλώσει σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον αρχικά, σαν νιότη», κατέληξε.

Media Τελευταίες ειδήσεις