“Αν αυτό γινόταν στη Ρωσία ή την Τουρκία, θα τον σκότωναν” διευκρινίζει ο Δημήτρης Πιατάς.
Στον λόγο του Ευριπίδη, τον οποίο και θα κληθεί να επικοινωνήσει ως Ταλθύβιος στις Τρωάδες και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πιατάς στη συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά και το ένθετο Secret των Παραπολιτικών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Ήταν επιλογή του σκηνοθέτη να ερμηνεύσω αυτόν τον ρόλο. Με επέλεξε, αν και είμαι ένας φύσει και θέσει κωμικός ηθοποιός και φέρω την ετικέτα του κωμικού ερμηνευτή.
Και έπρεπε να πετάξω από μέσα μου οποιαδήποτε υποψία ερμηνευτικής μανιέρας έχω. Η τραγικότητα του ήρωα αυτού είναι ότι από τη μία έχει χρέος να μεταφέρει κακά μαντάτα στις γυναίκες της Τροίας, αλλά από την άλλη συναισθάνεται και τον πόνο αυτών των γυναικών» τόνισε αρχικά ο αγαπημένος μας ηθοποιός.
«Ο Ταλθύβιος, σαν γραφή από τον Ευριπίδη και με αυτόν τον ψυχολογικό δυϊσμό, φαίνεται ότι, αν και μεταφέρει κάποιες εντολές, δεν συμφωνεί απόλυτα με αυτές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό τον καθιστά πολύ σημερινό ήρωα. Είναι ίσως ο χαρακτήρας ενός σημερινού ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει, εκτελώντας με ενοχές μια δουλειά που δεν του πολυαρέσει.
Με συγκλονίζει που ο Ευριπίδης τολμά να κάνει κριτική στη χώρα του, την ίδια ώρα που κι αυτός είναι Έλληνας, και δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει την αλήθεια για την αλαζονεία της εξουσίας, καυτηριάζοντας την ίδια του την χώρα».
«Υπάρχει φράση που λέγεται από την Ανδρομάχη στην παράσταση «Έλληνες εφευρέτες της βαρβαρότητας». Και λέγεται σε ελληνικό έδαφος με κοινό ελληνικό.
Με σημερινά στάνταρ το λιγότερο που θα πάθαινε ένας συγγραφέας, αν τα έλεγε αυτά, θα ήταν διασυρμός. Αν αυτό γινόταν στη Ρωσία ή την Τουρκία, θα τον σκότωναν» πρόσθεσε ο Δημήτρης Πιατάς στη νέα του συνέντευξη.