Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Είχαν το «Voice» και δεν το έβγαζαν στον αέρα!

Είχαν το «Voice» και δεν το έβγαζαν στον αέρα!

Είναι το πρόγραμμα που δικαιολογημένα έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, καταφέρνοντας να σημειώνει και υψηλές τηλεθεάσεις.

Η  αλήθεια είναι ότι σε όποια χώρα κι αν έχει προβληθεί, το «The Voice» κερδίζει τους τηλεθεατές. Η ξένη εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα είναι ιδιαίτερα αυστηρή με το να τηρούνται βασικοί κανόνες και έτσι το talent show δεν δέχεται καμία «έκπτωση»!

Το πρόγραμμα κέρδισε και τους έλληνες τηλεθεατές και αποδείχτηκε από τα δυνατά «όπλα» του ΑΝΤ1. Κι όμως, το πρόγραμμα αυτό παρέμενε ανεκμετάλλευτο στα συρτάρια του ALPHA, όταν μάλιστα στο κανάλι της Κάντζας είχαν βγάλει άλλα shows, είτε ριάλιτι, όπως το «Big Brother», είτε talent show, όπως το «Greek Idol». Απίστευτο κι όμως, αληθινό!

Για την ιστορία λοιπόν, να αναφέρω ότι πριν το «Voice» βγει στον αέρα, το είχε δει, ως «πιλότο» ο Γιάννης Λάτσιος, αλλά δεν μπορούσε να το αποκτήσει για τον ΑΝΤ1, αφού ανήκε στον όμιλο του RTL, ο οποίος είχε τότε το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών του ALPHA. Κατά τη διάρκεια του Press Junket, ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, μας είπε πως
«λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων με την  ENDEMOL, που είχαμε κάνει πρώτοι το “Big Brother”, τους ξέρω χρόνια.

O άνθρωπος που ήταν τότε executive producer στο “Big Brother” είναι ο άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με αυτό το project. Αυτό το είδα σαν “πιλότο” που έχει χρηματοδοτηθεί από το RTL Ολλανδίας και μου άρεσε τόσο πολύ που θέλαμε να το πάρουμε. Δυστυχώς όμως, δεν γινόταν γιατί το RTL το είχε δεσμεύσει και εκείνη την εποχή είχε συμφέροντα στην Ελλάδα, στον ALPHA. Το RTL το είχε δεσμευμένο για την ελληνική αγορά.

Όταν γίνονται τα συμβόλαια δεν κάθονται να βρούνε λεπτομέρειες. Το δεσμεύουν για όποια χώρα έχουνε παρουσία τηλεοπτική. Δεν σημαίνει ότι το κάνουν σε όλες τις χώρες, αλλά μπορούν να το δεσμεύουν. Και στον ALPHA το είχανε δεσμευμένο μέχρι που έφυγαν. Όταν έφυγαν και αποδεσμεύτηκε, γιατί έμεινε με ελληνική διοίκηση και αποδεσμεύτηκαν, το πήραμε εμείς και αρχίσαμε να το δουλεύουμε.».

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρω ότι το «The Voice» παρέμεινε ανεκμετάλλευτο στα συρτάρια του ALPHA και ενώ ανήκε στον Όμιλο RTL, αλλά και για έναν ακόμα χρόνο περίπου μετά την αποχώρηση του γερμανικού ομίλου από το σταθμό της Κάντζας. Ούτε λοιπόν η γερμανική διοίκηση, αλλά και ούτε η ελληνική μετέπειτα, όταν ο ALPHA πέρασε ξανά στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, σκέφτηκε να εκμεταλλευθεί το concept που είχε. Και έτσι, όταν αποδεσμεύτηκε εντελώς για την ελληνική αγορά, κατάφερε να το αποκτήσει ο ΑΝΤ1 και να το βγάλει στον αέρα, κερδίζοντας υψηλές τηλεθεάσεις και θετικές κριτικές.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε