Μια εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Έκτορας Μποτρίνι στα Παραπολιτικά και στην Σάσα Σταμάτη. Ο επιτυχημένος σεφ μίλησε για την τηλεοπτική του πορεία αλλά και για το εστιατόριό του, που έχει κερδίσει δύο Χρυσούς Σκούφους.
Πώς αισθάνεσαι που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριό σου «Etrusco» είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, γι’ αυτό και πήρε δύο «Χρυσούς Σκούφους»;
Αισθάνομαι πολλή χαρά, γιατί είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα από πίσω και είναι και το σπίτι μου η Κέρκυρα. Και έπειτα από μια τόσο δύσκολη περίοδο, με τον κορονοϊό, μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους και δυνατούς για να συνεχίσουμε.
Τι είναι αυτό που κάνει το «Εtrusco» μοναδικό;
Η αυθεντικότητα, η φιλοξενία και το ότι πάνω απ’ όλα υπάρχει ψυχή. Ερχεσαι σε ένα οικογενειακό σπίτι και νιώθεις κομμάτι αυτής της οικογένειας. Τα περισσότερα εστιατόρια είναι απρόσωπα, ο πελάτης είναι απλώς ένας πελάτης και όχι ένας καλεσμένος στο τραπέζι σου. Τα φαγητά είναι κουζίνα του Ιονίου με μια καινούργια ματιά. Επίσης, δεύτερο καλύτερο στην Ελλάδα εστιατόριο βγήκε το «Botrini’s Athina» και το «Botrini’s Corfu» και τρίτο το «Selene» στη Σαντορίνη. Επίσης, έχω να σου ανακοινώσω ότι ανοίγω και «Botrini’s Santorini» την Πρωτομαγιά.
Πώς ήταν το Πάσχα στην Κέρκυρα μετά την άρση των μέτρων;
Είχε πάρα πολύ κόσμο και ζήσαμε στιγμές παλιάς εποχής, σαν μια μεγάλη γιορτή…
Σου λείπει η τηλεόραση;
Οχι, δεν έχω χρόνο για τηλεόραση αυτήν τη στιγμή. Στο μέλλον βλέπουμε.
Ο κόσμος αγάπησε πολύ το «Εφιάλτης στην κουζίνα». Θέλεις να το ξανακάνεις;
Ισως ξαναγίνει κάποια στιγμή. Είναι ένα project αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο.
Πώς βλέπεις τα ριάλιτι μαγειρικής;
Ηταν μια σεζόν περίεργη για την τηλεόραση, με πολλά θέματα: κορονοϊό, πόλεμο… Η πίτα μοιράστηκε λίγο σε όλους. Βασικά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε αυτό που επιλέγει ο κόσμος.
Θα πήγαινες κριτής στο «ΜasterChef»;
Γιατί όχι; Είναι ένα project πολύ σοβαρό και το έχει αγαπήσει ο κόσμος.
Πιτσιρικάς, τι ήθελες να γίνεις;
Πάντα με τη μαγειρική ασχολιόμουν, από μικρός, και θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει στις κουζίνες των γονιών μου. Ηταν μια φυσική εξέλιξη.
Η πιο δύσκολη στιγμή σου μέχρι σήμερα;
Ο θάνατος του πατέρα μου, που ήταν πραγματικά η κολώνα του εστιατορίου και της οικογένειας.
Τηλεόραση βλέπεις;
Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά βλέπω ό,τι τύχει. Και «ΜasterChef» και ειδήσεις και Νικολούλη…
Εχεις κάποιο χόμπι;
Κάνω καταδύσεις και ποδήλατο. Στις καταδύσεις είμαι στο τρίτο επίπεδο.
Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;
Φαντάζομαι να έχω ηρεμήσει απ’ όλα, να έχω το εστιατόριό μου στην Κέρκυρα και να ασχολούμαι μόνο με αυτό για χόμπι και όχι για βιοποριστικούς λόγους.
Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;
Δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Τελείωσε στα 18 μου. Υπάρχει μόνο τρέξιμο.
Θα παντρευτείς;
Εχω παντρευτεί την κουζίνα.
Πότε έκλαψες τελευταία φορά;
Κλαίω γενικά. Μπορεί να δω μια ταινία και να συγκινηθώ.
Θέλεις να γίνεις πατέρας;
Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί.