Πέμπτη, 15 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ελεονώρα Μελέτη: Δεν έχω τα χρήματα ως πρωταρχικό κριτήριο στις επιλογές μου

Ελεονώρα Μελέτη: Δεν έχω τα χρήματα ως πρωταρχικό κριτήριο στις επιλογές μου

“Ας ψάξει ο κόσμος στο Διαδίκτυο να δει πως αμείβεται ένας ευρωβουλευτή” προτρέπει η Ελεονώρα Μελέτη.

Για τον νέο της ρόλο, αυτό της ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες, σε συνδυασμό με την παραπληροφόρηση γύρω από το κομμάτι των οικονομικών απολαβών μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη αυτή την εβδομάδα.

«Η δημοκρατία δίνει σε όλους το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο ψηφοφόρος έχει την ευθύνη να ξέρει ποιον ψηφίζει. Όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να καταλάβουμε – γιατί κι εγώ ψηφοφόρος είμαι – ότι εμείς έχουν την εξουσία, δεν την έχει κανένας πολιτικός, κανένα πρόσωπο, κανένας θεσμός. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να συμμετέχουμε στις εκλογές. Πως θα κατηγορήσω έναν άνθρωπο που εκλέχτηκε; Ο κόσμος τον ψήφισε» επισήμανε, αρχικά, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μα βλέπεις ότι όλη η κουβέντα γίνεται γύρω από τα χρήματα που παίρνουν οι ευρωβουλευτές.

Εδώ υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Ας ψάξει ο κόσμος στο Διαδίκτυο να δει πως αμείβεται ένας ευρωβουλευτής, γιατί υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα.

Ειδικά στη δική σου περίπτωση, που η τηλεοπτική σου μετοχή είναι υψηλή. Εννοώ ότι δεν μπορεί να πει κάποιος ότι το έκανες για τα χρήματα.

Από την προεκλογική μου εκστρατεία έλεγα ότι το κίνητρο μου δεν είναι το οικονομικό, γιατί από αυτή την ιστορία οικονομικά δεν θα αναβαθμιστώ. Δεν ήταν ψέμα. Εσύ που είσαι χρόνια στον χώρο μπορείς να μάθεις εύκολα αν βγαίνω οικονομικά ωφελημένη ή όχι. Ως μια παρουσιάστρια πρώτης γραμμής, με καθημερινή εκπομπή σε μεγάλο κανάλι και με τις εμπορικές συμφωνίες που είχα, καταλαβαίνεις αν είμαι εκεί για τα χρήματα. Εγώ αφήνω πίσω χρήματα, δεν πάω να βγάλω περισσότερα. Αυτό βέβαια για μένα δεν είναι κακό, δεν έχω τα χρήματα ως πρωταρχικό κριτήριο στις επιλογές μου.

Media Τελευταίες ειδήσεις