Site icon NewsIT

ΕΡΤ: «Αν θέλετε να βγείτε… μακιγιαριστείτε μόνοι σας»!

16.04.2013 | 08:47
ΕΡΤ: «Αν θέλετε να βγείτε… μακιγιαριστείτε μόνοι σας»!

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά είναι αληθινό και συμβαίνει στην κρατική τηλεόραση. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν στην ΕΡΤ, εκτός από το ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για τους συμβασιούχους και πολλές εκπομπές δεν μπορούν να βγουν στον αέρα, η διοίκηση έχει σταματήσει να πληρώνει τις υπερωρίες των εργαζομένων, με αποτέλεσμα αυτοί να σταματήσουν να εργάζονται πέρα του ωαρίου τους και έτσι πολλά τμήματα υπολειτουργούν. Το κερασάκι όμως, είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα…!Μετά τις πιέσεις της διοίκησης οι εργαζόμενοι να πάρουν τις άδειές τους, άδειασαν αρκετά τμήματα. Ένα από αυτά είναι και του μακιγιάζ.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έμειναν δύο μακιγιέζ, οι οποίες σήμερα θα κάνουν βάρδια από το πρωί μέχρι το βράδυ, μία σε κάθε βάρδια, ξεκινώντας την πρώτη βάρδια στις 10 το πρωί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι το βράδυ. Η απορία όμως, των εργαζομένων ήταν «τι θα γίνει το πρωί; Πώς θα βγουν οι πρωινές εκπομπές;». Και όταν λέμε «πρωινές εκπομπές» αναφερόμαστε σε τρεις εκπομπές, δηλαδή τις «Πρωινή ενημέρωση», «ΝΕΤ στα γεγονότα» και «Συμβαίνει τώρα». Στην απλούστατη ερώτηση λοιπόν «πού, πώς και από ποιον θα βαφτούν οι παρουσιαστές των εκπομπών», η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε την απάντηση «να βαφτούν μόνοι τους». Τουτέστιν οι Τάκης Σαράντης – Γιάννης Σκάλκος («Πρωινή ενημέρωση»), Γιώργος Κουβαράς – Μάριον Μιχελιδάκη («ΝΕΤ στα γεγονότα») και Φάνης Παπαθανασίου – Μαρία Αλεξάκη («Συμβαίνει τώρα»), θα μακιγιαριστούν μόνοι τους για να βγουν στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης. Και εντάξει… οι δημοσιογράφοι παρουσιαστές το δέχτηκαν να πάρουν τα.. πινέλα, την τερακότα και το ρουζ και να βαφτούν μόνοι τους. Στην ερώτηση όμως, που τέθηκε στη διοίκηση «τι θα γίνει με τους καλεσμένους;» η απάντηση ήταν «να τους πείτε να βαφτούν στο σπίτι τους και να έρθουν»! Απίστευτο κι όμως, αληθινό. Για την ιστορία δε, να αναφέρω ότι καλεσμένοι στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα» που βγαίνει τώρα στον αέρα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Βασιλείου Φωτίου και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, οι οποίες… θα μακιγιαριστούν (κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της ΕΡΤικής διοίκησης) μόνες τους, για να βγουν στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης.

Συμπέρασμα; Βλέποντάς το, από την… αστεία πλευρά, είναι ευκαιρία αυτές τις μέρες να δούμε τις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης για να διαπιστώσουμε και το κατά πόσο οι παρουσιαστές, αλλά και οι καλεσμένοι τους πολιτικοί διαθέτουν ταλέντο… στο μακιγιάζ. Πέρα από αυτό όμως, είναι να απορείς με τους σκοπούς της διοίκησης για την ΕΡΤ, αφού με κάτι τέτοιες αποφάσεις αποδεικνύεται, για ακόμα μία φορά, η πλήρης απαξίωση της κρατικής τηλεόρασης.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version