Site icon NewsIT

Έρχεται η… Λωξάνδρα του MEGA

20.09.2013 | 11:53
Έρχεται η… Λωξάνδρα του MEGA

Πριν από λίγο καιρό έγραψα για την καινούργια εκπομπή μαγειρικής που πρόκειται να ξεκινήσει να προβάλλει το MEGA και που θα ασχολείται με συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Όπως σας είχα πει λοιπόν την εκπομπή θα παρουσίαζε μία πολύ γνωστή μαγείρισσα που διαπρέπει στη συγκεκριμένη κουζίνα. Ο λόγος για τη Μαρία Εκμεκτσίογλου που πρόκειται να μας μυήσει στα μυστικά και τις συνταγές της πολίτικης κουζίνας μέσα από τη συχνότητα του MEGA.


Η μαγείρισσα είναι πολύ γνωστή στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε όλη την Τουρκία, αφού θεωρείται από τις πιο γνωστές μαγείρισσες και τα εστιατόριά της, «Ο κήπος της Μαρίας» έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και θεωρούνται από τα καλύτερα της Τουρκίας. Η «σύγχρονη Λωξάνδρα» όπως πολλοί αποκαλούν τη μαγείρισσα γεννήθηκε στο Καντηλί μέχρι που ερωτεύθηκε έναν θεσσαλονικιό και μετακόμισε. Όταν χώρισε επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε να μαγειρεύει με αποτέλεσμα να γίνει η πιο διάσημη για τις πολίτικες συνταγές της.

Σε συνέντευξή της στους «Πρωταγωνιστές» όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τη ρώτησε αν είναι ελληνίδα ή τουρκάλα η Μαρία Εκμεκτσίογλου είχε πει πως είναι «Βυζαντινή, γνήσια κωνσταντινοπολίτισσα», εκφράζοντας μάλιστα το παράπονο πως «για τους έλληνες μια ζωή ήμουν τουρκάλα και για τους τούρκους ελληνίδα». Σήμερα, έχοντας μάθει τα μυστικά της πολίτικης κουζίνας από την προγιαγιά, τη γιαγιά, τη μάνα και τη νόνα της η Μαρία συνεχίζει την παράδοση της μαγειρικής που, όπως έχει πει «βασικό θέλημα της πολίτισσας μαγείρισσας είναι πώς να σαγηνεύσει έναν άνδρα» με τα φαγητά της. Την καινούργια σεζόν λοιπόν ο «Κήπος της Μαρίας» θα ανοίξει μέσα από τη συχνότητα του MEGA και η τηλεόραση θα γεμίσει πολίτικους μεζέδες!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version