Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Eurovision 2015: Όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες…

Eurovision 2015: Όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες…

Η 60ή Eurovision αποδείχθηκε πως ήταν η Eurovision των… ειδικών εφέ, καθώς η νίκη της Σουηδίας οφείλει σε αυτά ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της. Ο Mans Zelmerlow κατάφερε να επιβεβαιώσει όλα τα προγνωστικά που τον ήθελαν εξαρχής το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση της Eurovision 2015.

Η βραδιά όμως έκρυβε μία… δυσάρεστη έκπληξη: Λίγο μετά την ανακοίνωση του νικητή του 60ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως οι βαθμολογίες δύο χωρών ακυρώνονται!
Ο Σκανδιναβός με την καταπληκτική του εμφάνιση στον τελικό, κέρδισε επάξια το βραβείο, αφού αναμφίβολα ήταν ότι καλύτερο υπήρχε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.
Έτσι, με συνολικά 365 ψήφους, η Σουηδία με εκπρόσωπο τον Måns Zelmerlöw και το τραγούδι “Heroes” ανακηρύχθηκε νικήτρια του 60ου διαγωνισμού της Eurovision.
Με τη βοήθεια των ειδικών εφέ κατάφερε να αποσπάσει το θερμότατο χειροκρότημα όσως βρίσκονταν στην αρένα της Eurovision αλλά και να αποσπάσει 365 βαθμούς από τις χώρες που ψήφισαν.
Ο Σκανδιναβός Mans Zelmerlow με το τραγούδι «Heroes» ήταν αναμφίβολα ότι καλύτερο υπήρχε στον φετινό Διαγωνισμό και επάξια η Σουηδία κέρδισε το βραβείο.

Η ελληνική συμμετοχή, με το τραγούδι της Έλενας Μαρίας Κυριάκου “One last breath” κατέλαβε την 19η  θέση, με 15 βαθμούς. Στην ελληνική συμμετοχή, 10 βαθμούς έδωσε η Αλβανία, 5 η Αρμενία και 8 η Κύπρος. Η Κύπρος, με το “One thing i should have done” του Γιάννη Καραγιάννη πήρε τελικά την 22η θέση, με 11 βαθμούς.
Στη διαδικασία του τελικού ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision 2015, συνολικά 40, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους. Η Έλενα Παπαρίζου, η οποία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό πριν από 10 χρόνια, ανακοίνωσε τη βαθμολογία που έδωσε η χώρα μας στις συμμετοχές του τελικού.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρωσία με 303 βαθμούς, η Ιταλία με 292 βαθμούς, το Βέλγιο και η Αυστραλία.
Ποιά ήταν όμως η πιο… σέξι εμφάνιση του τελικού της Eurovision 2015; Χωρίς αμφιβολία αυτή της Ισπανίδας Edurne που εμφανίστηκε 21η στη σκηνή, με ένα σχεδόν εντελώς διάφανο φόρεμα…
Δείτε εδώ μερικές από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς!
Μια πάρα πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Έλενα Κυριάκου στη σκηνή του Wiener Stadthalle και έκλεψε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στο «One Last Breath».
Η Κύπρια τραγουδίστρια ήταν εξαιρετική, τόσο στη σκηνική της παρουσία, όσο και στην ερμηνεία της και καθήλωσε το κοινό, αποσπώντας ένα πάρα πολύ ζεστό χειροκρότημα.
Λύγισε πάνω στη σκηνή του Wiener Stadthalle η Elina Born, τη στιγμή που ερμήνευε μαζί με τον Stig Rasta το τραγούδι «Goodbye to Yesterday». Η εκπρόσωπος της Εσθονίας δεν άντεξε την συγκίνηση τόσο από τους στίχους του τραγουδιού, όσο λογικά και από την εμπειρία της εμφάνισής της στον τελικό, με αποτέλεσμα το δάκρυ να κυλήσει… ποτάμι, λίγο πριν ολοκληρώσει την ερμηνεία της.
Από τα… αξιοσημείοωτα της βραδιάς το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πήρε το 12άρι της Κύπρου, ούτε η Κύπρος το 12άρι της Ελλάδας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε