Site icon NewsIT

Φώτης Σεργουλόπουλος για Σεφερλή: Υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων να σατιρίζουν με επιθετικό τρόπο άλλους

09.09.2024 | 17:00
Φώτης Σεργουλόπουλος για Σεφερλή: Υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων να σατιρίζουν με επιθετικό τρόπο άλλους

“Το Δελφινάριο και δεν είναι μία αρένα, ένα κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους” δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Σαφή θέση στο θέμα επικαιρότητας που έχει προκύψει με τη σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή στο Nemo, τον νικητή της φετινής Eurovision, πήρε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο Πρωίαν σε είδον.

Kατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Δημήτρη Πιατά, ο παρουσιαστής σημείωσε ότι γίνεται σάτιρα προς συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με επιθετικό τρόπο.

«Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου έδιναν βραβεία, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων και στενοχωριούνται. Οι άνθρωποι επί σκηνής δεν το καταλαβαίνουν πως στενοχωριούνται και συνεχίζουν να το κάνουν με έναν τρόπο λίγο επιθετικό. Επειδή έχεις παίξει στο Δελφινάριο και δεν είναι μία αρένα, ένα κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους» είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Δημήτρη Πιατά να συμφωνεί και να παίρνει τον λόγο:

«Έχεις δίκιο Φώτη. Είναι αλήθεια και ξέρω το θέμα που έχει προκύψει. Έχει αλλάξει η εποχή μας. Ο καλλιτέχνης προηγείται της εποχής του, αλλά καμία φορά μιμείται την εποχή του. Η εποχή μας είναι πάρα πολύ σκληρή.

Χθες πήρα την εγγονή μου, την Ολίβια για να πάμε σινεμά και να δει ταινία με τον παππού της. Πήγα στο Ζάππειο κι είδα μία ταινία universal, που είχε bullying, αρνητικούς ήρωες και κακία. Ήταν τελείως αντιπαιδαγωγική παιδεία και τα παιδιά είδανε βία. Μετά ψαχνόμαστε γιατί έχουμε βία στα σχολεία. Ας ψάξουμε με την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς που είμαστε στις καρέκλες. Εγώ αν ήξερα τι ταινία είναι, δεν θα πήγαινα την εγγονή μου γιατί πήγε με πρωτοβουλία του παππού της και της γιαγιάς της να δει μία σκληρή ταινία».

   

«Είναι λάθη. Η εποχή μας έχει διαφοροποιηθεί. Ακόμα κι η ηθική κι η άποψη αλλάζει σε μία νύχτα. Η ιστορία αλλάζει συνέχεια και διαφοροποιείται… Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κι εγώ προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές μου και την αθωότητά μου» απάντησε ο Δημήτρης Πιατάς.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version