Πέμπτη, 12 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Γιάννα Τερζή: «Στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον, υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα»

Γιάννα Τερζή: «Στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον, υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα»

«Οι ομάδες που έχουν δημιουργήσει οι straight άντρες αφορούν κυρίως την εξουσία» υπογραμμίζει η Γιάννα Τερζή.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, η Γιάννα Τερζή θέλησε να εκφράσει την προσωπική της δυσαρέσκεια για όσα κατά καιρούς τονίζονται για την έμφυλη βία και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τους άντρες.

Ειδικότερα, αρχικά, η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε πως «προσπαθώ καιρό να αποφύγω ένα τέτοιο βίντεο αλλά ζώντας στην Ελλάδα και γενικά στη γη αυτή την περίοδο και με το να είμαι γυναίκα, πρέπει να εκφράσω τις σκέψεις μου. Είναι περίεργο πώς τα straight άτομα και ειδικά οι straight άντρες -διότι όλοι ξέρουμε τον ειδικό δεσμό ανάμεσα τα queer άτομα με τις straight γυναίκες- αυτό που σας ενοχλεί είστε εσείς οι ίδιοι».

«Αν εμπλακείτε πραγματικά στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα για την αγάπη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως όλοι πρέπει να ζουν ελεύθερα. Οι ομάδες που οι straight άντρες έχουν δημιουργήσει στην ανθρωπότητα δεν αφορούν τόσο την αγάπη μεταξύ μας, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφορούν κυρίως την εξουσία, τον θυμό, ποιος υποτάσσεται και ποιος απλά είναι ανώτερος. Όχι μόνο βλάπτεται τους εαυτούς σας αλλά και όλους τους άλλους» συμπλήρωσε η Γιάννα Τερζή.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yianna Terzi (@yiannaterzi)

«Ίσως αυτό που ενοχλεί τους straight, ώστε όχι απλά να μη συμφωνούν με την queer κοινότητα και την κουλτούρα αλλά και να δρουν εναντίον της είναι θέμα μέσα τους. Σκεφτείτε το, μπορεί να είστε εσείς και είναι ok να παραδεχτείτε. Αφήστε το να πάει στο καλό. Δεν θέλω μέσα από το βίντεο να παράγω περισσότερο μίσος προς τους straight άντρες αλλά είμαι γυναίκα και πρέπει να αρχίσουμε να νιώθουμε ασφαλής. Ακόμα μας σκοτώνουν και μας επιτίθενται. Δεν θέλουμε πια να ζούμε στο φόβο, αυτό υποστηρίζω».

Media Τελευταίες ειδήσεις