Δευτέρα, 15 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Γιάννης Σαββιδάκης: Στο YFSF δεν έκανα πρόβες, αυτό δεν το ξέρει κανένας

Γιάννης Σαββιδάκης: Στο YFSF δεν έκανα πρόβες, αυτό δεν το ξέρει κανένας

«Η φωνή ήταν live, δεν υπήρχε playback», αποκάλυψε ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Ο Γιάννης Σαββιδάκης ήταν καλεσμένος στο «Γκαράζ» του Ζήση Ρούμπου στο Action 24 και μίλησε για τη μουσική, τη Eurovision και τη συμμετοχή του στο YFSF.

«Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ήταν σαν κάρμα, ήταν πεπρωμένο. Η μητέρα μου με νανούριζε κι εγώ δεν κοιμόμουν, έδινα βάση σε αυτά που μου έλεγε. Την έπαιρνε εκείνη ο ύπνος. Επίσης, δεν διάβαζα ποτέ με μουσική, ούτε μπορώ να κοιμηθώ ακούγοντας μουσική, διότι δεν μπορώ να τραβήξω το αυτί μου από εκεί. Η μουσική με διάλεξε, δεν τη διάλεξα εγώ», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σαββιδάκης.

«Το 1989 είχαμε πάει στη Eurovision μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, μας είχε επιλέξει το ΡΙΚ. Πήγαμε στη Λωζάνη και πήραμε την 11η θέση. Εμπειριάρα. Η ορχήστρα ήταν ζωντανή, δεν υπήρχε ούτε μισό playback. Για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ήταν μία σοβαρή δουλειά, σε έβλεπε όλη η Ευρώπη», θυμάται χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

«Για μένα η νούμερο ένα συμβουλή που δίνω στα νέα παιδιά είναι να συνεχίζουν την τριβή τους με το αντικείμενο, να μην περιορίζουν το ταλέντο και να μην κάνουν πράγματα που δεν τους ταιριάζουν μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά. Κάποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να πλουτίσει κάνοντας αυτό που βγαίνει από την ψυχή του παρά όταν μιμείται κάποιον άλλο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Όταν η συζήτηση στράφηκε γύρω από τη συμμετοχή του στο YFSF, ο τραγουδιστής παραδέχθηκε: «Στο YFSF δεν έκανα πρόβες, αυτό δεν το ξέρει κανένας».

«Δεν έκανες πρόβες; Το λες πρώτη φορά εδώ;», ρώτησε έκπληκτος ο Ζήσης Ρούμπος.

«Αν κάποιοι έκαναν δέκα πρόβες στη φωνή, εγώ έκανα μία ή μισή. Η φωνή ήταν live, δεν υπήρχε playback. Περισσότερο έκανα πρόβα τα ρούχα και τις κινήσεις, ήμουν λίγο σκράπας στο χορευτικό. Θυμάμαι ότι με δυσκόλεψαν πιο πολύ η Tina Turner και ο Boy George», παραδέχθηκε ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Media Τελευταίες ειδήσεις