Site icon NewsIT

Η Αθήνα… σε ένα βιβλίο!

12.12.2014 | 08:43
Η Αθήνα… σε ένα βιβλίο!

Πριν από λίγους μήνες έκανε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Athens through my eyes» και την ίδια να φωτογραφίζεται σε διάφορα μέρη της Αθήνας.

Η έκθεση αυτή ταξίδεψε ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη, αφού σκοπός της Γιώτας Τριγώνη ήταν να προβάλει «μέσα από τα δικά της μάτια»  την πρωτεύουσα της χώρας μας, την καθημερινότητά της, τους ανθρώπους και τις ομορφιές της.
 

 
Τώρα, μετά την έκθεση, η Γιώτα Τριγώνη αποφάσισε να «δέσει» αυτές τις «ματιές» της σε ένα βιβλίο που ήδη έχει βρεθεί στο εξωτερικό «ταξιδεύοντας» μέσα από τις σελίδες του τους αναγνώστες στην πόλη, στα μνημεία και την ιστορία της Αθήνας.
«Άνοιξε την πύλη του ο Αδριανός και βγήκαν μνήμες, φιλόσοφοι και μάντεις ξεχύθηκαν παντού. Αρχαίοι Έλληνες και κορασίδες, χιτώνες και χλαμύδες, λευκό και απέραντο φως.
Νύχτωσε και το περιστέρι πέταξε και βγήκε μια πανσέληνος ολόφωτη, ωχρή, να πει τι; Πως μια παρέα αστεριών μικρών θέλει να πατήσει στην ευλογημένη γη.
Άκου! Φωνές αντιλαλούν, μουσικές και νότες ξεπηδούν μέσα από τις φυλλωσιές του Φιλοπάππου και κάποιος ψιθυρίζει πως ο έρωτας ακόμα ζει.
Ακρόπολη και Ηρώδειο για πάντα μαζί!»
Μιλώντας με τη Γιώτα Τριγώνη, μου είπε πως «Το βιβλίο “Athens through my eyes” έχει σκοπό την προβολή της Αθήνας. Μιας Αθήνας του σήμερα με πρωταγωνιστές ανθρώπους της καθημερινότητας. Ένα φωτογραφικό υλικό  από αρχαιολογικούς χώρους μέχρι σημεία και γωνίες  της Αθήνας που περπατάμε καθημερινά».
 

 
Το βιβλίο είναι γραμμένο  στα ελληνικά και στα αγγλικά και τα κείμενα είναι γραμμένα με λογοτεχνική μορφή, αλλά και με ιστορική διήγηση «ταξιδεύοντας», αλλά και προσφέροντας στους αναγνώστες μια καλύτερη «ματιά» για την Αθήνα. Κι είναι σίγουρο πως όσοι «ξεναγηθούν» στις σελίδες του μέσα από τα «μάτια» της Γιώτας Τριγώνη θα δουν, αλλά και θα απολαύσουν την καθημερινότητα, τις ομορφιές, αλλά και την ιστορία που «κρύβει» η πρωτεύουσα της χώρας μας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version