Τετάρτη, 17 Ιουλ.
29oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η μάχη της τηλεθέασης και τα… κολπάκια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

Η μάχη της τηλεθέασης και τα… κολπάκια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

Με το που μπήκε ο καινούργιος μήνας, στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών πήραν τα «ραβασάκια» τηλεθέασης με τις συνολικές επιδόσεις τους για τον Μάρτιο.

Ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και αυτών για το Ευρωκοινοβούλιο, τα στελέχη των ενημερωτικών τομέων στους τηλεοπτικούς σταθμούς μελετούν με προσοχή τις επιδόσεις τους στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen και τον Μάρτιο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με το δελτίο του MEGA να ακολουθεί. Παρ’ όλα αυτά στη Μεσογείων βλέπουν μία αχτίδα φωτός να διαγράφεται, καθώς παρατηρείται μία μικρή αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασης του δελτίου τους. Άλλωστε, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα η διοίκηση του MEGA είναι έντονα δυσαρεστημένη που μετά από σειρά ετών που η «ναυαρχίδα» του ενημερωτικού τομέα τους βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης, χάνει τους τελευταίους μήνες στη μάχη της τηλεθέασης από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Για το λόγο αυτό και πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις, ενώ οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο κεντρικό δελτίο τους.

Πάντως, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω και ένα… κολπάκι που κάνει το MEGA, προσπαθώντας να κερδίσει τηλεθεατές στη συχνότητά του. Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν πριν την έναρξη του κεντρικού δελτίου βγάζει κάποιο «έκτακτο δελτίο», το οποίο όμως, δεν έχει να κάνει με έκτακτη είδηση, αλλά με κάποια είδηση από την επικαιρότητα, η οποία αναφέρεται και στο κεντρικό δελτίο. Δημιουργώντας όμως και μεταδίδοντας ένα «έκτακτο δελτίο» ξεκινούν το δελτίο νωρίτερα από αυτά του ανταγωνισμού (σε ΑΝΤ1 και STAR) που ξεκινούν να μεταδίδονται στις 20:00. Βέβαια, για να μην μπαίνουν σε… κόντρα και μέτρηση τηλεθέασης, το «βαφτίζουν» ως «έκτακτο δελτίο» και στη συνέχεια, ελπίζοντας πως έχουν συγκεντρώσει κάποιους τηλεθεατές στη συχνότητά τους, ξεκινούν επίσημα τη μετάδοση (και τη μέτρηση στις τηλεθεάσεις, βεβαίως, βεβαίως) του κεντρικού δελτίου ειδήσεών τους. Προς το παρόν η «έκτακτη είδηση» ξεκινά οκτώ περίπου λεπτά πριν το κεντρικό δελτίο, αλλά αν τους πάει καλά, μπορεί να την… τραβήξουν ακόμα περισσότερο.

Όσον αφορά όμως, τους μέσους όρους στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων (τα κανονικά κι όχι τα… έκτακτα!) όλης της βδομάδας (καθημερινών και σαββατοκύριακου), μπορείτε να τους δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, ενώ εντός της παρένθεσης, δίπλα από τον κάθε μέσο όρο του Μαρτίου, αναφέρεται ο μέσος όρος που είχαν σημειώσει τον Φεβρουάριο.

Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων (εβδομάδας) Μ.Ο. Γενικό σύνολο Μαρτίου (Φεβρουαρίου) Μ.Ο. Δυναμικό κοινό Μαρτίου (Φεβρουαρίου)
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 22,1 (20,9) 21,5 (21,6)
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 19,4 (18,9) 14,4 (12,3)
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 17,9 (16,6) 14,2 (13,5)
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13,5 (13) 12,3 (11,9)
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 7,7 (7,6) 5,6 (5,3)

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι θα γίνει και αυτό το μήνα, τον Απρίλιο, στη μάχη για την τηλεθέαση που δίνουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, αλλά και τι… έκτακτα «όπλα» θα χρησιμοποιήσουν τα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε