Τρίτη, 16 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η Νανά Παλαιτσάκη αποχαιρετά τον Τάσο Μπιρσίμ: «Είσαι στον αέρα Τάσο μου, παντού»

Η Νανά Παλαιτσάκη αποχαιρετά τον Τάσο Μπιρσίμ: «Είσαι στον αέρα Τάσο μου, παντού»

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης (06.06.2024) που έγινε γνωστός ο θάνατος του Τάσου Μπιρσίμ άνθρωποι της τηλεόρασης αποχαιρετούν τον σπουδαίο σκηνοθέτη, ανάμεσά τους και η Νανά Παλαιτσάκη.

Με μια συγκινητική ανάρτηση της στο Instagram η Νανά Παλαιτσάκη τονίζει ότι οφείλει την τηλεοπτική της ύπαρξη στον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ.

Μεταξύ των άλλων μάλιστα αναφέρει ότι ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν η αφορμή να αλλάξει όλη της η ζωή στην τηλεόραση.

Σημείωσε εξάλλου ότι «ήμουν δίπλα του σε πολλά ξεκινήματα καναλιών καθώς δεθήκαμε με φιλία μεγάλη» και πρόσθεσε ότι «από εκείνον έμαθα ότι για να επιβιώσω στην τηλεόραση, έπρεπε να δουλεύω ασταμάτητα και να είμαι έτοιμη για το πως θα διαχειριστώ, την στιγμή μπροστά στην κάμερα, που τίποτα δεν θα ήταν έτοιμο και στην ώρα του…»

H ανάρτηση της Νανάς Παλαιτσάκη

«Στον Τάσο Μπιρσίμ, Stamos Birsim, χρωστάω την τηλεοπτική μου ύπαρξη. Δεν είναι μόνο ότι ήταν ο πρώτος- πρώτος- πρώτος άνθρωπος που μου είπε ” Εσύ είσαι κυρίως για δελτίο ειδήσεων “, δεν είναι που πήγε εκείνος το πρώτο μου δοκιμαστικό στον Μίνωα Κυριακού, όταν έστηνε τον Αντένα και έγινε αφορμή ν’ αλλάξει όλη η ζωή μου, είναι ότι με μύησε στα μυστικά του κόσμου της παραγωγής, της σκηνοθεσίας, του μοντάζ, του ρεπορτάζ….

Μου είχε προτείνει, να είμαι δίπλα του, σιωπηλός μάρτυρας των όσων κάνει κάθε μέρα. Δεν ήξερα τότε που μ’ ενθουσιασμό δέχθηκα ότι δεν κοιμόταν ποτέ. Είχα μια δερμάτινη μικρή τσάντα και εκεί έβαζε τ’ απαραίτητα για να επιβιώνει, χωρίς ύπνο, καθώς οι ανάγκες των παραγωγών ήταν τεράστιες.

Ο Τάσος είχε μια αδιανόητη τρυφερότητα στην διδασκαλία ενώ στο κοντρόλ είχε ένα μοναδικό χάρισμα, ακόμη και όταν όλα έμοιαζαν να έχουν καταστραφεί, να μην “περνάει” στον κεντρικό παρουσιαστή ή στον πρωταγωνιστή το ….χάος. Ήμουν δίπλα του σε πολλά ξεκινήματα καναλιών καθώς δεθήκαμε με φιλία μεγάλη.

Μόνιμες αναφορές του τα παιδιά του, η Μαρουσώ και ο Στάμος. Με τον Τάσο κάναμε την Πρώτη – ζωντανή εκπομπή στην ΕΡΤ που έβγαινε live από τα μεσάνυχτα και κρατούσε μέχρι τις 2 το πρωί. Ήταν το πρώτο late night sow που βγήκε σε κανάλι. Μας πέρασαν πειθαρχικό γιατί είχαμε προβάλει το video clip της Madona erotica στις 2 τα ξημερώματα. (Τρομερά πράγματα ).

Από εκείνον έμαθα όλο το παρασκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας και από εκείνον έμαθα ότι για να επιβιώσω στην τηλεόραση, έπρεπε να δουλεύω ασταμάτητα και να είμαι έτοιμη για το πως θα διαχειριστώ, την στιγμή μπροστά στην κάμερα, που τίποτα δεν θα ήταν έτοιμο και στην ώρα του…

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nana Palaitsaki (@nanapalaitsaki)

 Όσο υπάρχουν control room και μεγάλες μεταδόσεις, η ενέργεια του Τάσου θα είναι εκεί… είμαι βέβαιη, γιατί όσο και να έλεγε ότι κουράστηκε, ο φυσικός του χώρος ήταν το control και το μοντάζ …. Προς το παρόν αποφάσισε να φτιάξει εκπομπές με την Ρίκα, τον Βλάση, την Μαλβίνα ……. 5-4 -3 – 2 – 1 Είσαι στον αέρα Τάσο μου …παντού».

Media Τελευταίες ειδήσεις