Site icon NewsIT

Η τηλεθέαση την πρώτη μέρα της ΕΡΤ

12.06.2015 | 08:23
Η τηλεθέαση την πρώτη μέρα της ΕΡΤ

Ήταν 6 το πρωί χθες, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, όταν το σήμα της ΕΡΤ βγήκε ξανά στον αέρα μετά από δύο χρόνια «μαύρο». Με φόντο τη γαλανόλευκη και με ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου η ΕΡΤ επέστρεψε με την υπόσχεση πως θα μείνει ακηδεμόνευτη από τον κρατικό μηχανισμό.

Κι όπως φαίνεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen οι τηλεθεατές ήθελαν να δουν την «επιστροφή» της αφού την πρώτη ώρα λειτουργίας της, από τις 6:00 έως τις 7:00, η ΕΡΤ1 σημείωσε 21,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και βρέθηκε δεύτερη στην κατάταξη, μετά τον ΣΚΑΪ, που σημείωσε 24,5%.

Μετά όμως από εκείνη την ώρα και με την είσοδο του ζωντανού προγράμματος από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια η ΕΡΤ1 σημείωσε πτωτική πορεία και το υψηλότερο ποσοστό που σημείωσε την υπόλοιπη ημέρα ήταν στις 15:30 με 15:44 με 18,9% μέσο όρο, ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 21:00, απέσπασε το 5,95% στο γενικό σύνολο.

Συνολικά την πρώτη μέρα μετάδοσής της η ΕΡΤ1 σημείωσε 7,4% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 4% στο δυναμικό κοινό. Βέβαια, όπως πολλοί από τους ιθύνοντές της ΕΡΤ υποστηρίζουν κύριος σκοπός δεν είναι η τηλεθέαση αλλά η ύπαρξη της δημόσιας τηλεόρασης.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι εκεί τουλάχιστον θα αποδειχτούν αντάξιοι των προσδοκιών και δεν θα δούμε –και θα πληρώνουμε- για ακόμα μία φορά κρατική τηλεόραση εξαρτώμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version