Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κατερίνα Στανίση: «Έχω φάει τόσο ξύλο που ήμουν σε αφασία»

Κατερίνα Στανίση: «Έχω φάει τόσο ξύλο που ήμουν σε αφασία»

Ζουν με το φόβο. Κακοποιούνται, αλλά δεν μιλούν. Βρίσκουν δικαιολογίες για να καλύψουν τα τραύματά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία, μία στις τρεις γυναίκες θα βιώσει, έστω μια φορά στη ζωή της, την κακοποίηση. Μία στις δέκα θα την βιώνει συστηματικά στη σχέση ή στο γάμο της. Μόλις μία στις εκατό όμως, θα βρει το θάρρος να το καταγγείλει, αφού στο θέμα της κακοποίησης εξακολουθεί να επικρατεί σιωπή. Εκείνες που έρχονται αντιμέτωπες με τη βία προτιμούν, ακόμη και σήμερα, να υποφέρουν παρά να μιλήσουν. Και όσες γυναίκες καταφέρουν να ξεφύγουν από εκείνους που τις κακοποιούν επιλέγουν να μην τους καταγγείλουν για να μην εκτεθούν.
Η Κατερίνα Στανίση, είναι μια από τις καλύτερες λαϊκές τραγουδίστριες. Πίστα, λουλούδια, χρήμα, επιτυχίες, αναγνώριση. Η ζωή της όμως, μακριά από τις πίστες ήταν διαφορετική. Η δημοφιλής τραγουδίστρια για χρόνια και από διαφορετικούς συντρόφους, υπήρξε θύμα άγριας κακοποίησης. Όπως λέει στον Αντώνη Σρόιτερ, πίσω από τη λάμψη, έκρυβε τον πόνο και το φόβο της. Και μαζί τα σημάδια από τα χτυπήματα.
«Αν και με έβλεπαν που πήγαινα με μώλωπες ήταν καλοκαίρι ζητούσα φουστάνια με μανίκια. Ο κύριος λόγος ήταν ο φόβος. Έχω φάει τόσο ξύλο που ήμουν σε αφασία. Είχα σημάδια και το ήξεραν οι περισσότεροι, μην κρυβόμαστε τώρα. Σημαδεμένη. Πρησμένη. Έκανα καμουφλάζ να μην φαίνεται. Έχω χάσει ακόμη και τα μαλλιά μου, σου λέω για τέτοιο ξύλο. Δεν τολμούσαν να μιλήσουν οι συνάδελφοι. Κι εγώ ήμουν κλεισμένη. Έλεγα ότι έπεσα από τη σκάλα. Όλο τέτοια έβρισκα. Πήγα στο σπίτι ένα πρωί, είχα φάει πολύ ξύλο, φορούσα μια κάπα. Μου λέει η μάνα μου “τι έγινε;”. Είχαμε φιλοξενούμενους στο σπίτι, έπρεπε να φύγω και από εκεί».

Συγκλονιστική και η μαρτυρία της Μάντας Παπαδάκου που μιλά για πρώτη φορά στην κάμερα της «Αυτοψίας» για την κακοποίηση που έχει υποστεί. Το πρώην μοντέλο σήμερα έχει δημιουργήσει μία ευτυχισμένη οικογένεια, αλλά όπως λέει στον Αντώνη Σρόιτερ η κακοποίηση που έχει υποστεί πριν από αρκετά χρόνια από σύντροφό της είναι αυτή που την έχει κάνει να ιδρύσει μία οργάνωση υποστήριξης για κακοποιημένες γυναίκες.
«Μια φορά πήγαμε σε ένα κέντρο με την παρέα του, γιατί εγώ δεν είχα. Κάποια στιγμή πάει μέσα στο μπαρ. Περνάει μια ώρα και πάω να δω πού είναι και τον βλέπω να πίνει σφηνάκια με 2-3 κοπέλες. Δεν κάνω σκηνή και πάω να φύγω. Με βλέπει και με πιάνει στο πάρκινγκ και ήταν η πρώτη φορά που έφαγα πολύ ξύλο. Περνάνε δυο ημέρες και μου έστειλε μήνυμα. Ότι με αγαπά και ζητά συγνώμη. Με πήρε η αδελφή του. Μου λέει “σιγά, ένα χαστούκι ήταν”. Δεν το κατάλαβα, αλλά μέσα μου λέω “με αγαπάει, για αυτό το έκανε. Ας δω τι έχει να πει” και τον συγχώρησα. Μετά πάλι έγινε κάτι ανάλογο, όταν του είπα κάτι για το κινητό του. Χαστούκια, με έβριζε. Μετά εγώ τον χώρισα. Πρέπει να τον έχω χωρίσει πάνω από 50 φορές. Πολλές φορές με έπνιγε και έλεγα “θα τελειώσω εδώ, δεν το καταλαβαίνει”; Είχε έρθει σπίτι μου και έσπαγε πράγματα. Είχε βγάλει ένα μαχαίρι και το είχε βάλει στο λαιμό μου. Μου λέει “θα σε σκοτώσω”».

Απόψε, στις 24:00, ο Αντώνης Σρόιτερ μέσα από τη συχνότητα του ALPHA κάνει «Αυτοψία» στο θέμα των κακοποιημένων γυναικών. Κι ίσως οι μαρτυρίες γυναικών που ξεπέρασαν τους φόβους τους, αποφασίζοντας να «σπάσουν» τη σιωπή τους να κάνουν κι άλλες γυναίκες, που βιώνουν την κακοποίηση να κάνουν το ίδιο!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε