Site icon NewsIT

Κι άλλοι άνεργοι από το “μαύρο” στα κανάλια

05.09.2016 | 15:52
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοπρασία για τέσσερις ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ήταν αναμενόμενο ότι κάποιοι από αυτούς που λειτουργούσαν δεν θα έπαιρναν άδεια.

Από την Παρασκευή λοιπόν… επίσημα οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR, EPSILON και MEGA δεν έχουν άδεια με αποτέλεσμα να αναμένουν το «μαύρο» από την κυβέρνηση.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς θα αναζητήσουν θέσεις εργασίας σε κάποιον από τους δύο καινούργιους, ενώ είναι εμφανές ότι η αγορά έχει συρρικνωθεί. Ωστόσο εκτός από τους μόνιμους εργαζομένους υπάρχουν κι αυτοί που συνεργάζονται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και οι οποίοι είναι εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες.

Τις τελευταίες ημέρες η αγωνία όλων αυτών των εργαζομένων έχει κορυφωθεί και μάλιστα πριν από λίγες ώρες δεκάδες από αυτούς που πίστευαν ότι από τον επόμενο μήνα και για το επόμενο πεντάμηνο θα είχαν εργασία έμαθαν τελικά ότι το project ακυρώνεται! Όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση το project είναι ένα πετυχημένο talent show, το «Voice», τα δικαιώματα του οποίου είχε πάρει το STAR και είχε ξεκινήσει την προετοιμασία με σκοπό να το βγάλει στον αέρα τον Οκτώβριο. Ωστόσο μετά τη δημοπρασία και με το κανάλι της Κηφισιάς να μην παίρνει άδεια αποφασίστηκε όπως ήταν λογικό ότι δεν θα το κάνουν.

Εκτός όμως από τους δεκάδες εργαζομένους που ήταν να δουλέψουν στο talent show τα στελέχη του καναλιού της Κηφισιάς «πάγωσαν» και το «Shopping Star», με αποτέλεσμα οι ουρές των ανέργων στο τηλεοπτικό τοπίο να αυξάνουν…! Κι αυτά είναι δύο μεγάλα project που θα απασχολούσαν δεκάδες εργαζομένους που όμως τώρα θα αναζητήσουν άλλη θέση εργασίας σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που έχει πλέον πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version