Site icon NewsIT

Λυδία Κονιόρδου: Δεν είχα την εμπειρία να παίξω αυτόν τον ρόλο, μπήκα στην ορχήστρα της Επιδαύρου απροετοίμαστη

16.08.2024 | 12:09
Λυδία Κονιόρδου: Δεν είχα την εμπειρία να παίξω αυτόν τον ρόλο, μπήκα στην ορχήστρα της Επιδαύρου απροετοίμαστη

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Παραλίγο να εγκαταλείψω το θέατρο. Ύστερα από αυτήν την τραυματική εμπειρία έφυγα από το Εθνικό Θέατρο και πήγα στον Κάρολο Κουν” δήλωσε η Λυδία Κονιόρδου.

Σε μία εξομολόγηση για την επαγγελματική της πορεία στο θέατρο προχώρησε η Λυδία Κονιόρδου στην Απογευματινή. Η ηθοποιός περιέγραψε μία από τις πιο δύσκολες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

“Η Επίδαυρος είναι ένα μοναδικό θέατρο και πάντα έχω μια λαχτάρα και μια ευχάριστη προσμονή. Είναι για μένα ένας πολύ οικείος χώρος, που βέβαια αυτήν την οικειότητα την έχω χτίσει βήμα βήμα, γιατί στην πρώτη μου εμπειρία είχα μεγάλο τρόμο. Η πρώτη μου φορά ήταν στα 24 μου χρόνια στον ρόλο της Αντιγόνης, στις “Φοίνισσες”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία για εμένα. Επειδή ήμουν δεύτερη διανομή, δεν είχα την απαραίτητη προετοιμασία για να παίξω αυτόν τον ρόλο. Και μπήκα στην ορχήστρα της Επιδαύρου απροετοίμαστη. Παραλίγο να εγκαταλείψω το θέατρο. Ύστερα από αυτήν την τραυματική εμπειρία έφυγα από το Εθνικό Θέατρο και πήγα στον Κάρολο Κουν” δήλωσε η Λυδία Κονιόρδου και συμπλήρωσε:

“Εκεί, με την καθοδήγησή του, μπόρεσα σιγά σιγά να διώξω αυτόν τον φόβο και να αφεθώ ταπεινά στον χώρο του θεάτρου, ώστε να ταξιδέψω σε κόσμους που δεν είχα φανταστεί. Ευτυχώς με δέχτηκε ο Κουν στο Θέατρο Τέχνης, όπου έμεινα για 9 χρόνια. Έτσι κατάφερα να έρθω σε ειρήνη με το θέατρο».

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version