«Μου λείπει ο Αλέξης Τσίπρας γιατί μπορούσε να κρατήσει τα πράγματα. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος», δήλωσε η Μαριάννα Τουμασάτου. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε, επίσης, για τις γυναικοκτονίες, αλλά και το bullying.
Στο στούντιο της εκπομπής «Black Box» του Attica TV βρέθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου και μίλησε τόσο για τις γυναικοκτονίες όσο και για την πολιτική αστάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Μου λείπει ο Τσίπρας γιατί μπορούσε να κρατήσει τα πράγματα, να έχει μία θέση με λάθη, με λάθος τοποθετήσεις. Αλλά κι ένας χώρος ολόκληρος δεν έχει ηγηθεί μίας χώρας, περίμεναν από τον Τσίπρα να είναι το μπαστουνάκι της μάγισσας. Το ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, άφησε κάποια χρήματα. Δεν θεωρώ ότι τα έκανε όλα καλά! Κάποια πράγματα του στοίχισαν παραπάνω. Είναι ένας άνθρωπος που βγάζει τις ”καυτές πατάτες” και τα πληρώνει. Είναι ένας άνθρωπος πολύ έντιμος».
Για τις συνθήκες που επικρατούν τώρα, πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριάννα Τουμασάτου δεν κρύβει ότι:
«Δυσκολεύομαι με την παρούσα φάση του ΣΥΡΙΖΑ σε γενικό επίπεδο. Ο Τσίπρας ήταν ένας κρίκος δυνατός που κρατούσε ενωμένα πολλά άτομα. Ήταν φίλια τα πυρά που τον έριξαν και με ενόχλησε πολύ αυτό γιατί ήταν πρόσωπα που συμπαθούσα. Δεν έμεινε ενωμένο ούτε ένα κόμμα. Αυτή η Αριστερά πρέπει να είναι όλοι αρχηγοί και τη διαφορετικότητα να την κάνουμε σημαία; Μη δίνουμε τη βάση μας, την αξία μας επειδή έχουμε έναν εγωισμό. Επειδή αφορά το σύνολο θα έπρεπε να ήταν το πρώτο που έπρεπε να είχαμε καταργήσει. Γενικώς η Αριστερά έχει θέματα. Είναι χίλιες δύο σπαρμένες θέσεις, επιθετικοί όλοι. Και λες έλα να μαζευτούμε παιδιά γιατί βλέπεις τι γίνεται στη Γαλλία. Η Ευρώπη έχει μία τάση προς την ακροδεξιά».
Γιατί δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμη ο όρος «γυναικοκτονία»;
«Νευριάζω με αυτά. Νευριάζω που δεν έχει νομιμοποιηθεί η έκφραση ”γυναικοκτονία”», δηλώνει η Μαριάννα Τουμασάτου στην ίδια συνέντευξη και διερωτάται:
«Χαρακτηρίζουμε με τον όρο ότι ο φόνος έχει γίνει γι’ αυτό τον λόγο. Αν σκοτώσει μια γυναίκα ένας ληστής δεν είναι γυναικοκτονία, το έκανε γιατί ήθελε να τη ληστέψει. Όμως όταν ο σύντροφός της, ο πατέρας της, ο αδελφός της τη χτυπάει είναι γυναικοκτονία. Τη χτυπάει γιατί τη θεωρεί κτήμα του και είναι γυναίκα. Άρα είναι γυναικοκτονία. Δεν χάνει την έννοια του ανθρώπου. Απλά εξειδικεύουμε την έννοια. Για ποιον λόγο έγινε ό,τι έγινε!».
«Στη δραματική σχολή είχαμε κακοποιητικά στοιχεία, δυστυχώς έτσι μάθαμε τη δουλειά»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαριάννα Τουμασάτου αναφέρθηκε στο κίνημα mettoo, αλλά και στα χρόνια που φοιτούσε στη δραματική σχολή και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και η ίδια.
Ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι ηθοποιοί έχουμε μάθει να εκτιθέμεθα, να βγάζουμε την ψυχή μας προς τα έξω. Δόθηκε τότε η ευκαιρία να μιλήσουν τα άτομα που αφορούσαν τα ζητήματα και εμείς να σταθούμε γύρω τους, όμως είχε και μια τόλμη. Κανένας άλλος χώρος δεν τόλμησε να βγει και να πει τα δικά του».
«Στη δραματική σχολή είχαμε κακοποιητικά στοιχεία, όχι με την έννοια της σεξουαλικής ταυτότητας. Ας πούμε όμως ο τρόπος που δουλεύαμε και καμιά φορά και ο τρόπος που μας αντιμετώπιζε ο Λαζάνης ήταν λίγο δύσκολος για εμάς. Παρόλα αυτά το Τέχνης είναι ένα κομμάτι που δεν μπορώ να το σκεφτώ άσχημα γιατί είμαστε και εξομοιωμένοι όλοι εκείνης της γενιάς. Δουλεύαμε ούτε ξέρω πόσες ώρες, δεν μας ρωτούσε κανείς αν αντέχουμε, δεν θεωρούσε ότι μπορεί να θέλουμε να πιούμε και νερό ενδιαμέσως».
«Ήμασταν πιτσιρίκια, έτσι μάθαμε την δουλειά δυστυχώς και έτσι την ξέρουμε ακόμα. Ακόμα και τώρα άμα μου πεις, τον χειμώνα ήμουν άρρωστη, δηλαδή δεν μπορούσα να πω ούτε δυο λέξεις, δεν διανοήθηκα να μην πάω στο θέατρο γιατί είναι έτσι μαθημένο το πετσί μου», εκμυστηρεύτηκε η Μαριάννα Τουμασάτου.