Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μαζική αντίδραση καναλαρχών για τις τηλεοπτικές άδειες

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Αντιδράσεις από όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για τις νέες τηλεοπτικές άδειες. Ενωμένοι, αλλά και μεμονωμένα οι καναλάρχες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να σταματήσει η αδειοδότηση που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και να δοθεί λύση.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ακυρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση να παρακαμφθεί το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η διαγωνιστική διαδικασία να μεταβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αναφερόμενοι μάλιστα στα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την κατάργηση του ρόλου του ΕΣΡ υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να λυθεί με την παράταση της θητείας των μελών της, όπως έχει συμβεί και παλαιότερα. Αντίθετα, με την ανάθεση της διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση των αδειών στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος είναι μέλος της κυβέρνησης και όργανο της κεντρικής διοίκησης του κράτους, περιορίζεται η ελευθερία εκφράσεως, ο πλουραλισμός και η πολυφωνία στην ενημέρωση, αφού το κράτος όπως επισημαίνεται, «δια του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και της πληροφορίας, διαμορφώνει τη λαϊκή βούληση»!

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν λοιπόν να ανασταλούν και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση επιμέρους αρμοδιοτήτων της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης στη Γενική Γραμματεία Ενημερώσεως και Επικοινωνίας, αλλά και των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας για τον καθορισμό τιμής εκκλήσεως για τις δημοπρατούμενες άδειες υποστηρίζοντας ότι η τιμή εκκίνησης των 4 δημοπρατούμενων αδειών στο ποσό των 3.000.000 ευρώ είναι αναιτιολόγητη, καθώς βασίζεται στη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας, η οποία όμως προτείνει η τιμή εκκινήσεως να καθοριστεί μεταξύ 500.000 ευρώ και 2.000.000 ευρώ.

Έτσι, η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση τηλεοπτικών αδειών βρίσκει απέναντί της όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που ακολουθούν το δρόμο της Δικαιοσύνης…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε