Site icon NewsIT

Μελέτης Γεωργιάδης: Εκεί άναψε η πρώτη σπίθα, έγινε φωτιά κι εγώ άλλαξα επάγγελμα

02.09.2024 | 09:01
Μελέτης Γεωργιάδης: Εκεί άναψε η πρώτη σπίθα, έγινε φωτιά κι εγώ άλλαξα επάγγελμα

“Από χημικός έγινα ηθοποιός, ποτέ δεν το μετάνιωσα” εξομολογείται ο Μελέτης Γεωργιάδης.

Για την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της υποκριτικής μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, ο Μελέτης Γεωργιάδης στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα. 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική τέχνη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το αποφάσισα εγώ. Η ζωή το αποφάσισε για μένα. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός έβλεπα θέατρο, με γοήτευε, δεν είχα χάσει παράσταση του ΚΘΒΕ. Ποτέ, όμως, δεν μου πέρασε από το μυαλό να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής μπλέχτηκα με έναν ερασιτεχνικό θίασο, όπου γνώρισα διάφορους ηθοποιούς. Πέρασαν τα χρόνια, πήρα το πτυχίο μου, πήγα φαντάρος, παντρεύτηκα, είχα βάλει τη ζωή μου σε μια πορεία και ξαφνικά μου προτείνει κάποιος φίλος ηθοποιός να συμμετέχω σε μια παράσταση που θα σκηνοθετούσε ο Βουτσινάς.

Ήθελε κόσμο, όχι απαραίτητα ηθοποιούς, θα τους χρησιμοποιούσε ως πλήθος. Πήγα, λοιπόν, με βλέπει ο Βουτσινάς και μου δίνει ρόλο. Μέσα στην άγνοια μου, έπαιξα τον ρόλο με μεγάλη επιτυχία. Αυτό ήταν… Έπειτα από παρότρυνση φίλων, έδωσα εξετάσεις στο θέατρο Τέχνης και πέρασα. Αλλά και πάλι, όχι για να γίνω ηθοποιός, εξάλλου δούλευα ως χημικός, αλλά για να μάθω να βλέπω θέατρο.

Στο πρώτο έτος της σχολής, λοιπόν, ο Κουν αναβιώνει τους “Όρνιθες” στην Επίδαυρο κι εγώ συμμετείχα στον Χορό. Εκεί άναψε η πρώτη σπίθα η οποία, ύστερα από δύο χρόνια που έπαιζα στις παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης, ως μαθητής, έγινε φωτιά κι εγώ άλλαξα επάγγελμα και από χημικός έγινα ηθοποιός. Ποτέ δεν το μετάνιωσα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version