Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Melfie: Το «Survivor»… τρώει τις ελληνικές σειρές…!

Melfie: Το «Survivor»… τρώει τις ελληνικές σειρές…!

Του… ριάλιτι θα γίνει την επόμενη σεζόν στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς μετά την εντυπωσιακή πορεία του «Survivor» στους πίνακες τηλεθέασης, στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια προσπαθούν να «επιτεθούν» με τα ίδια όπλα.

Η «κλειδαρότρυπα», όπως χαρακτηρίζουν αρκετοί τα ριάλιτι «εγκλεισμού», αποδεικνύεται, από τις μετρήσεις τηλεθέασης, ότι «πουλάει»! Αποτέλεσμα; Ενώ λοιπόν τα «λαγωνικά» καναλιών βρίσκονται σε ανεύρεση παρόμοιων format, στα επιτελεία των σταθμών προσπαθούν να βρουν τι θα κόψουν…! Εύκολο θύμα; Οι ελληνικές σειρές!

Για παράδειγμα. Ο ΑΝΤ1… μελετά, αλλά δεν αποφασίζει. Αν και έχει αρκετές σειρές στο τραπέζι, περιμένει να δει πρώτα τι ριάλιτι θα πάρει, πόσο θα του κοστίσει και στη συνέχεια… τι θα μείνει. Στα τραπέζι και εν αναμονή βρίσκονται σειρές όπως η διασκευή αλά ελληνικά της «Χουάνας της παρθένας» που πρόβαλε παλαιότερα το STAR και κάποιες άλλες, ενώ πάνω πάνω και στις τελικές συζητήσεις βρίσκεται η καινούργια καθημερινή σειρά «Τατουάζ» της Βάνας Δημητρίου. Στο ίδιο «πακέτο», των προς τελική συμφωνία, είναι και η άλλη εβδομαδιαία σειρά των Βάνας Δημητρίου, Ανδρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου, «Το κόκκινο νυφικό», αλλά χωρίς ακόμα να έχουν «δώσει» τα χέρια.

Στην άλλη μεριά, αυτή του ALPHA, φαίνεται ότι σκοπεύουν να επιμείνουν στις ελληνικές σειρές, αλλά με πιο… περιορισμένο κόστος. Αν και οι σειρές «Αστέρας Ραχούλας» και βεβαίως «Η λέξη που δεν λες» ήταν από τα καλύτερα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, η πορεία τους στους πίνακες τηλεθέασης σε σχέση με το κόστος τους ήταν ασύμφορη, με αποτέλεσμα να… χρεωθούν τη χασούρα στελέχη του σταθμού και να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του σταθμού της Κάντζας.

Συμπέρασμα; «Τρώνε» τις ελληνικές σειρές λόγω «Survivor» και παρόμοιων ριάλιτι. Το αν τελικά τους γυρίσει μπούμερανγκ θα αποδειχτεί εν καιρώ… ή, για να ακριβολογώ, εν next year! Σίγουρα πάντως «χαμένοι» θα είναι οι τηλεθεατές αν το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής σειρών θα είναι η «μυθοπλασία» με τις… δραματοποιημένες σκηνές των όποιων «εγκλείστων», στα όποια ριάλιτι…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε