Κυριακή, 30 Ιουν.
27oC Αθήνα

Μιχάλης Ρέππας για τις Τρεις Χάριτες: Είχαμε γράψει 4 επεισόδια αλλά δεν γυρίστηκαν ποτέ

Μιχάλης Ρέππας για τις Τρεις Χάριτες: Είχαμε γράψει 4 επεισόδια αλλά δεν γυρίστηκαν ποτέ

«Βλακώδη» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Ρέππας (εκ των δημιουργών της σειράς με τον Θανάση Παπαθανασίου) την απόφαση να την επιτρέπουν την επανάληψη της θρυλικης σειράς «Τρεις Χάριτες». Πλέον, όμως, οι τρεις αδερφές Χαρίτου επιστρέφουν κάθε Σάββατο και Κυριακή στο MEGA.

Οι «Τρεις Χάριτες» ήταν από τις πρώτες σειρές του MEGA και της ιδιωτικής τηλεόρασης. 34 χρόνια μετά, από αυτό το Σάββατο (29.06.2024) θα προβάλλονται κάθε Σαββατοκύριακο στις 17:10. Με αφορμή τη μεγάλη επιστροφή τους, ο Μιχάλης Ρέππας θυμήθηκε στιγμές από τα γυρίσματα.

«Η ιδέα για τις “Τρεις Χάριτες”, γεννήθηκε με επίκεντρο τους ηθοποιούς. Αποφασίσαμε να γράψουμε μια σειρά για τρεις γυναίκες, την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και την Μίνα Αδαμάκη. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υποχώρησε και την τριάδα συμπλήρωσε η Νένα Μεντή», είπε αρχικά ο σεναριογράφος, ο οποίος έπαιζε τον μικρό αδερφό στη σειρά.

Οι πρωταγωνίστριες, που είχαν αίσθηση του χιούμορ, έτσι συχνά γελούσαν στα γυρίσματα. Ή και… θύμωναν, όπως θυμάται ο Μιχάλης Ρέππας.

«Στην σκηνή που η Άννα Παναγιωτοπούλου παθαίνει λουμπάγκο, γελούσα και εκείνη είχε θυμώσει. Ένα από τα πιο δύσκολα γυρίσματα ήταν αυτό στην παραλία, έπαθαν εγκαύματα και οι τρεις.

Με συγκινεί η σκηνή που οι ‘’Τρεις Χάριτες’’ παίζουν τις τρεις αδερφές του Τσέχωφ. Από τα επεισόδια που θυμάμαι είναι αυτό με την Δήμητρα Παπαδοπούλου ως βαφτισιμιά», σημείωσε.

Ο Μιχάλης Ρέππας παραδέχτηκε πως ήταν βλακώδης η απόφασή τους να μην προβάλλεται η σειρά σε επανάληψη. «Ήταν λάθος μας. Η ψηφιοποίηση ολοκληρώθηκε και οι “Τρεις Χάριτες” θα προβληθούν με νέα τεχνολογία».

Παράλληλα έκανε και μια αποκάλυψη: «Στα 20 χρόνια είχαμε γράψει 4 επεισόδια αστυνομικής υφής για τις “Τρεις Χάριτες” αλλά δεν γυρίστηκαν ποτέ».

 

“Η τελευταία σκηνή που γυρίσαμε ήταν η τελευταία του σήριαλ. Η πρώτη σκηνή της σειράς με την Νένα και την Μίνα ήταν και η πρώτη που γυρίσαμε. Τα κορίτσια ήταν πολύ ευσυγκίνητα και δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την τελευταία σκηνή»., κατέληξε ο γνωστός σεναριογράφος.

Media Τελευταίες ειδήσεις