«Ελπίζω να βγάλω πέρα τη συνέντευξη, σας λέω ότι είμαι πολύ ταραγμένη», είπε στον αέρα της εκπομπής η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα.
Φορτισμένη από όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες και αποκαλύπτονται για τον χώρο του θεάτρου ήταν η Μπέσυ Μάλφα στη ενκπομπή Πρωινό. Η ηθοποιός, στο ξεκίνημα της κουβέντας είπε: «Έχω πέσει πάρα πολύ, αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω, είμαι πολύ ταραγμένη, αλλά από την άλλη αισθάνομαι ότι έρχεται ένα φως και ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε γι’ αυτό. Είναι σοκαριστικά όλα. Εκείνο όμως που με παραλύει, είναι η παιδοφιλία. Ελπίζω να βγάλω πέρα τη συνέντευξη, σας λέω ότι είμαι πολύ ταραγμένη».
Για τις εξελίξεις στο θέμα των καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου: “Έχω πέσει πάρα πολύ, αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω αλλά από την άλλη αισθάνομαι ότι έρχεται ένα φως κι ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε γι΄αυτό. Είναι σοκαριστικά όλα, εκείνος όμως που με παραλύει είναι η παιδοφιλία. Με επηρεάζει πολύ ως γυναίκα, πολίτη, μητέρα, ηθοποιό…
Υπήρχαν κάποιες φήμες, τις οποίες δεν μπορούσες να πιστέψεις. Εγώ επειδή έχω ακούσει πολλά, ακόμα και για μένα, δεν μπορούσα να τις πιστέψω. Ωστόσο, επειδή ήταν πολλές με βοήθησαν να είμαι επιφυλακτική απέναντι σε κάποιους ανθρώπους. Μετράει η ποσότητα σε αυτή την περίπτωση, γιατί οι ηθοποιοί έχουν ποιότητα. Ακούω προσεχτικά και ερευνώ”.
Όταν ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τη Μπέσσυ Μάλφα αν έχει πέσει θύμα παρενόχλησης, η ίδια απάντησε ξεσπώντας σε δάκρυα: “Δεν είμαι έτοιμη να σου το πω. Το θέμα δεν είναι αν έχει τύχει σε μένα, μπορεί να στο πω αύριο, μπορεί να το πάρω και στον τάφο μου, το θέμα είναι αυτοί που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν. Θέλει τεράστια δύναμη για να μιλήσεις. Δεν είναι εύκολο να δώσεις θάρρος σε κάποιον που δεν θέλει να μιλήσει”.
Για το αν αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν μόνο στο θέατρο: “Έχω ακούσει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στον λαμπερό χώρο του θεάτρου, κάτι που δεν ισχύει γιατί εγώ έχω περάσει από όλα τα είδη του θεάτρου και μπορώ να μιλήσω, έχω ακούσει “πού είναι οι γονείς που άφηναν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σπίτι”… Από όπου κι αν το πάρεις φταίει ο βιαστής, η εξουσία, αυτός που παραβιάζει την ελευθερία του άλλου ανθρώπου. Δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα”.
Για την ισχύ της συγγνώμης σε τέτοια περιστατικά: “Θεωρώ από τη στιγμή που μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό, τότε είσαι υπεύθυνος γι’ αυτό που κάνεις. Η συγγνώμη του ανθρώπου που μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό δεν χωράει. Εάν είναι ψυχασθενής και έχει προέλθει από κακοποίηση ετών και είναι ένα θύμα που μεταμορφώθηκε σε θύτη και συγγνώμη να πει, πάλι δεν χωράει κατά τη γνώμη μου και μπορεί να κάνω λάθος”.
Για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχετικά με τους “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”: “Θέλω να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο; Υπάρχει επαγγελματίας straight; Είναι όλα επάγγελμα σε αυτή τη ζωή; Η ρητορική πρέπει να στηρίζεται σε σημαντικά επιχειρήματα και όχι σε κάτι αστείο. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου υπάγεται στην σεξουαλική του ελευθερία, άρα φτάνουμε πάλι στο σύνταγμα. Όλοι θα προσπαθήσουν να θολώσουν το τοπίο αλλά δεν θολώνει πια, είμαστε το 2021”.