Site icon NewsIT

Νικήτας Κορωνάκης: Εκείνο το βράδυ μπήκα σε ένα στούντιο, χωρίς ακόμη να ξέρουμε τι ακριβώς είχε συμβεί

28.07.2024 | 08:31
Νικήτας Κορωνάκης: Εκείνο το βράδυ μπήκα σε ένα στούντιο, χωρίς ακόμη να ξέρουμε τι ακριβώς είχε συμβεί

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουασιαστής του Mega, Νικήτας Κορωνάκης, το φετινό καλοκαίρι, έχοντας στο πλευρό του τη δυνατή ομάδα ενημέρωσης του Mega, έχει αναλάβει τα ηνία της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο Νικήτας Κορωνάκης μίλησε στο «MyTV» και την Μαίρη Καράμπελα για τη συνεργασία του με το Mega, τον ανταγωνισμό, αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ θυμληθηκε και το πιο δύσκολο θέμα που έχει διαχειριστεί στον τηλεοπτικό αέρα.

Κοιτάτε τα νούμερα τηλεθέασης; Σας αγχώνει ο ανταγωνισμός;

Όποιος πει ότι δεν κοιτάει τα νούμερα τηλεθέασης είναι ψεύτης! Πάντα κοιτάμε τα νούμερα, διότι βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν εκπομπές απέναντι οι οποίες κάνουν περίπου το ίδιο πράγμα με εμάς. Εννοείται ότι θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Κοιτάω τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά δεν με αγχώνει αυτή η διαδικασία. Αυτό που κάνουμε είναι 100% δημιουργικό. Στην τηλεόραση μπορείς να βγάλεις όλη σου τη δημιουργικότητα.

Υπάρχει κάτι που θέλετε να κάνετε τηλεοπτικά και δεν έχει προκύψει ακόμη;

Η τηλεόραση είναι ένα δυναμικό μέσο και τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς. Δεν λέω ποτέ «όχι» σε ευκαιρίες. Η ενημέρωση είναι ο τομέας που αγαπάω και μου αρέσει να ασχολούμαι. Οπότε σε αυτό το φάσμα το οτιδήποτε μου προταθεί με ενδιαφέρει.

Όταν προκύπτουν δυσκολίες, πώς τις ξεπερνάτε;

Στα πρώτα μου βήματα ίσως με στενοχωρούσαν κάποια πράγματα λίγο παραπάνω. Όμως, ύστερα από τις πρώτες δυσκολίες, μαθαίνεις και τις ξεπερνάς. Καταλαβαίνεις ότι αυτή είναι η φύση του επαγγέλματος και σταματάς να παίρνεις τα πράγματα πιο βαθιά. Αφήνεις την κάθε δυσκολία στο χθες και προχωράς, έχοντας γίνει λίγο πιο σοφός.

Έχουν υπάρξει ρεπορτάζ που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας;

Ναι, έχουν υπάρξει και ήταν πολλά, επειδή παρουσιάζω και τα έκτακτα δελτία που βγάζει ο σταθμός. Δεν θα ξεχάσω τη βραδιά του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 24.00 ο Βαγγέλης Γκαϊντές, ο διευθυντής του δελτίου, και μου είπε ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό στα Τέμπη. Δεν ξέραμε τι ακριβώς έγινε. Μπήκα σε ένα στούντιο χωρίς ακόμη να ξέρουμε και έρχονταν οι πρώτες εικόνες, που έδειχναν το τρένο να φλέγεται. Αρχίσαμε να μιλάμε για 8-9 νεκρούς, ώσπου να φτάσουμε στον τραγικό απολογισμό… Ήταν ένας μαραθώνιος εκείνο το ξημέρωμα. Είχα μείνει στην παρουσίαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είχαμε σε ζωντανές συνδέσεις τους συγγενείς των επιβατών που ήταν στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και περίμεναν τους δικούς τους ανθρώπους και εμείς είχαμε την πληροφόρηση και έπρεπε να τους τη μεταφέρουμε. Εκείνες οι στιγμές που ζήσαμε δεν θα φύγουν ποτέ από τη μνήμη και την ψυχή μου.

Η δουλειά σας απαιτεί χρόνο. Είναι εύκολο να κρατάτε ισορροπίες μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής;

Όχι, είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν αυτές οι ισορροπίες, ειδικά όταν όλη σου η προσοχή είναι στραμμένη στη δουλειά. Δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνεις πολλά πράγματα και καλείσαι να κάνεις εκπτώσεις. Εγώ, για να είμαι καλά στην επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή, θυσιάζω χρόνο από τον ύπνο μου. Κοιμάμαι λιγότερο και έχω περισσότερες ώρες στη διάθεσή μου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version