Δευτέρα, 15 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Νίκος Ψαρράς: Έχω πει στο γιο μου ότι όταν τον ενοχλεί κάτι να μην είναι βίαιος και να μην αντιδρά

Νίκος Ψαρράς: Έχω πει στο γιο μου ότι όταν τον ενοχλεί κάτι να μην είναι βίαιος και να μην αντιδρά
NDPPhoto

“Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν άκουγα ότι ο γιος μου κάνει bullying σε ένα παιδί. Θα θεωρούσα ότι έχω αποτύχει σαν γονιός σε πολύ μεγάλο βαθμό” δήλωσε ο Νίκος Ψαρράς.

Ο Νίκος Ψαρράς παραχώρησε συνέντευξη στη Real L!fe και στην Κορύνα Μανταγάρη και μίλησε για την έξαρση της νεανικής βίας και για τις συμβουλές που έχει δώσει στο γιο του.

Ανησυχείς ως πατέρας για τα κρούσματα bullying και την έκρηξη νεανικής βίας;

Πολύ και ανησυχώ γιατί αυτή η βιαιότητα υπάρχει. Και εμείς γνωρίζουμε παιδιά στην ηλικία του γιου μου του Πάνου -θα πάει τώρα τετάρτη δημοτικού- που είναι πολύ βίαια. Θα σου πω, όμως, κάτι. Είναι δύσκολο να είσαι γονιός κι από τις δύο μεριές, είτε είναι το παιδί σου που δέχεται bullying, είτε το ασκεί. Αν και στη δεύτερη περίπτωση είναι πολύ πιο σκληρό. Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν άκουγα ότι ο γιος μου κάνει bullying σε ένα παιδί. Θα θεωρούσα ότι έχω αποτύχει σαν γονιός σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Εγώ λέω στον γιο μου ότι, όταν τον ενοχλεί κάτι, μία συμπεριφορά, δεν θέλω να είναι βίαιος ούτε να αντιδρά. Θα πρέπει να λέει ότι “αυτό που κάνεις εμένα με ενοχλεί και δεν το θέλω στη ζωή μου”. Και του είπα ότι θέλω να φύγει. Τώρα αν αυτό δεν πιάσει και του επιτεθεί κάποιος, του είπα ότι δεν θέλω να ανταποδώσει το χτύπημα, αλλά να πάει στους δασκάλους του που είναι υπεύθυνοι και να τους πει ότι έχει υποστεί αυτό το πράγμα και να ζητήσει να το ρυθμίσουν.

Media Τελευταίες ειδήσεις