Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο απολογισμός του ΑΝΤ1 στην ενημέρωση

Ο απολογισμός του ΑΝΤ1 στην ενημέρωση

Με το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους να βρίσκεται πλέον στην κορυφή της κατάταξης στη μάχη της τηλεθέασης, αλλά και τις υπόλοιπες ενημερωτικές εκπομπές τους να έχουν διαγράψει υψηλές τηλεθεάσεις, στον ΑΝΤ1 σκέφτονται μπας και δώσουν περισσότερο χώρο και χρόνο στο πρόγραμμά τους σε ό,τι αφορά την ενημέρωση.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η λέξη «ενημέρωση» στο κανάλι του Αμαρουσίου είχε να κάνει μόνο με τον Γιώργο Παπαδάκη που με τις εκπομπές «Καλημέρα Ελλάδα» και «Πρωινό ΑΝΤ1» καταφέρνει από το ξεκίνημά του έως και σήμερα να τερματίζει πρώτος στην κούρσα της τηλεθέασης. Ωστόσο, φέτος και μετά από αρκετές προσπάθειες (και mega-λα λάθη των απέναντι, στο MEGA) και το δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη σημειώνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ενημερωτικό προφίλ του σταθμού του Αμαρουσίου.

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Παπαδάκης έως και σήμερα έχει σημειώσει 24,8% μέσο όρο σεζόν στο γενικό σύνολο και 23,6% στο δυναμικό κοινό. Στη δεύτερη θέση στο γενικό σύνολο ακολουθεί η «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, ενώ όμως, στο δυναμικό κοινό δεύτεροι τερματίζουν οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου με την εκπομπή «Πρώτη γραμμή» στον ΣΚΑΪ.

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Μέσος όρος Γενικό Σύνολο

Μέσος όρος

Δυναμικό Κοινό

ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 (ΑΝΤ1)

24,8

23,6

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (MEGA)

22,6

16

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ (ΣΚΑΙ)

17,2

18,6


Όσον αφορά τις υπόλοιπες ενημερωτικές εκπομπές του ΑΝΤ1, η εκπομπή έρευνας «Σε πρώτο πλάνο» με την Κατερίνα Αντωνοπούλου σημείωσε 23,7% μέσο όρο σεζόν στο γενικό σύνολο και 20,2% στο δυναμικό κοινό. Ικανοποιητική και η πορεία της εκπομπής «Υγεία πάνω απ’ όλα» με τη Φωτεινή Γεωργίου που σημείωσε 14,9% μέσο όρο σεζόν στο γενικό σύνολο και 12,6^ στο δυναμικό κοινό.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που εκτός από τον Γιώργο Παπαδάκη που θα συνεχίσει από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και την επόμενη σεζόν, τα στελέχη του ΑΝΤ1 σκοπεύουν να δώσουν το «πράσινο» φως και στις άλλες δύο εκπομπές. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο αριθμός των ενημερωτικών εκπομπών στο κανάλι του Αμαρουσίου να αυξηθεί, αφού ο απολογισμός των ενημερωτικών εκπομπών για τη σεζόν που ολοκληρώνεται είναι ικανοποιητικός.
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε