Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη στη Ζυρίχη

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη στη Ζυρίχη

Μία σύνθεση από τα μεγαλύτερα έργα του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζονται μέσα από την παράσταση «Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…» που έχει σκηνοθετήσει ο Μάριος Ιορδάνους.

Τη διασκευή και σκηνική σύνθεση των κειμένων έχουν κάνει ο σκηνοθέτης με τη Σοφία Καζαντζιάν και οι δύο τους μεταφέρουν επί σκηνής το λόγο του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη, με κύριο κορμό την «Ασκητική», αλλά και από άλλα έργα του, όπως «Αναφορά στον Γκρέκο», «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», «Όφις και Κρίνο», καθώς και από ποιήματά του, ενώ υπάρχει και ένα κεφάλαιο για τον πνευματικό του δάσκαλο, τον Νίτσε. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο «Griechische Kulturstiftung» στο Βερολίνο και στη συνέχεια στην «Εβδομάδα μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη» στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ συνεχίστηκε για τρεις σεζόν (sold out) στον «Πολυχώρο Vault».
 

 
Τώρα η παράσταση, έχοντας κερδίσει κοινό και κριτικούς, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ελβετία όπου στις 19 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στη Ζυρίχη με τον τίτλο «Ich hoffe nichts, ich furchte nichts, ich bin…» και θα είναι βασισμένη στη μετάφραση του Αργύρη Σφουντούρη, μεταφραστή του Νίκου Καζαντζάκη στα γερμανικά, ο οποίος είναι και από τους ελάχιστους επιζώντας του Διστόμου και έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δικαίωση των νεκρών από τους γερμανούς.
 

 
Η παράσταση έχει προσκλήσεις και από άλλες χώρες καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης και το έργο του είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και η παράσταση τιμά τον κορυφαίο συγγραφέα, θυμίζοντας το λόγο του αλλά και υπενθυμίζοντας τις αρετές, την τόλμη και τη στάση ζωής ενός αληθινού Έλληνα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε