Τετάρτη, 17 Ιουλ.
29oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο «Ρομπέν»… της Μακρινίτσας

Ο «Ρομπέν»… της Μακρινίτσας

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, στη… μνημονιακή Ελλάδα, έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα κλίμα προσφοράς και αρωγής μεταξύ των συμπολιτών.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες πολλοί είναι αυτοί που προσφέρουν ό,τι και όπως μπορούν για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι Έλληνες αποδεικνύουν ότι στα δύσκολα μπορεί ο ένας να βασίζεται στον άλλο, ότι ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον…! Κι αυτό συμβαίνει σε κάθε γωνιά της χώρας μας, με «πρωταγωνιστές» ανθρώπους που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα περισσότερο από ένα χαμόγελο, από ένα «ευχαριστώ». Έναν τέτοιο άνθρωπο συνάντησε στο τελευταίο οδοιπορικό του ο Νίκος Μάνεσης, ταξιδεύοντας για τις ανάγκες της εκπομπής του «60’ Ελλάδα» στην Κερκίνη.

Ο τόπος στα παραλίμνια χωριά δίπλα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι ευλογημένος με απίστευτη φυσική ομορφιά, ενώ οι κάτοικοί του προσπαθούν να «κερδίσουν» την καθημερινότητά τους αντιμετωπίζοντας με σθένος τα προβλήματα. Ωστόσο, όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά ενδιαφέρονται, κοιτάζουν και το συνάνθρωπό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «Ρομπέν της Μακρινίτσας» που όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «είναι ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει δουλειά παρά τις προσπάθειές του. Έτσι επέστρεψε στο χωριό του και άνοιξε ένα παντοπωλείο. Γιατί οι κάτοικοι τον αποκαλούν “Ρομπέν” του χωριού; Γιατί όλη την ημέρα είναι στο πόδι και εξυπηρετεί το χωριό των υπερηλίκων. Δηλαδή, τους πάει τη σύνταξη, τους πάει τα ψώνια και τα φάρμακα στο σπίτι, τους παίρνει την πίεση, ανάβει ξυλόσομπες, επισκευάζει χαλασμένα αντικείμενα, κάνει θελήματα. Και όλα αυτά χωρίς να πληρώνεται, απλά γιατί το θέλει και γιατί χαίρεται να βοηθάει το χωριό. Είναι ο “Ρομπέν” του χωριού, λοιπόν, γιατί κάνει όλη την ημέρα καλές πράξεις και εξυπηρετεί τους πάντες».
 

 
Εκτός όμως, από τον «Ρομπέν της Μακρινίτσας» η κάμερα της εκπομπής του ALPHA εντόπισε και μία γιαπωνέζα που είναι παπαδιά. Όπως μου είπε ο δημοσιογράφος «συναντήσαμε έναν παπά που είναι παντρεμένος με γιαπωνέζα. Από Βουδίστρια την έκανε Ορθόδοξη, την παντρεύτηκε, έκαναν δύο παιδιά  και έχουν μια πολύ ωραία οικογένεια. Ο παπάς ήταν μετανάστης στη Γερμανία. Τότε δεν ήταν ιερέας και δούλευε σε μια βιομηχανία που έφτιαχνε αρτοσκευάσματα. Εκεί, γνώρισε τη γιαπωνέζα σύζυγό του, η οποία έκανε μετεκπαίδευση στο γερμανικό ψωμί. Αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν. Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα πήρε απόφαση να γίνει ιερέας και έτσι η Γιαπωνέζα έγινε παπαδιά».
 

 
Απόψε, τα μεσάνυχτα, ο Νίκος Μάνεσης μας ξεναγεί «60’ Ελλάδα» στην Κερκίνη, τη Ροδόπολη και το Άγκιστρο, στη Λιβαδειά, το Νεοχώρι, τη Μακρινίτσα και τα Άνω Πορόια, στον Παραπόταμο, το Θεοδώρειο,  την Ανατολή και την Καστανούσσα.
 

 
Η κάμερα της εκπομπής του ALPHA καταγράφει τις δραστηριότητες στη λίμνη της περιοχής, τα βοσκοτόπια των νεροβούβαλων, αλλά και ιστορίες συμπολιτών μας  που ξεχωρίζουν.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε