Site icon NewsIT

Οι «διαφανείς διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών» και η «θωράκιση των συνόρων»!

05.11.2015 | 17:29
Οι «διαφανείς διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών» και η «θωράκιση των συνόρων»!

Κόντρα στο «μονοπώλιο της DIGEA» θα συσταθεί η καινούργια εταιρεία με την επωνυμία ΕΡΤ-ΝΕΤ και κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα μπορεί να επιλέγει με ποιο δίκτυο θα θέλει αν συνεργαστεί.

Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή ενημέρωση» ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζοντας για ακόμα μία φορά πως ο υπάρχων τηλεοπτικός φορέας, η DIGEA, συστάθηκε υπό αδιαφανείς διαδικασίες. Αναφερόμενος μάλιστα στις αδεοδοτήσεις είπε πως «Για πρώτη φορά οι ελληνικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επιτέλους θα αποκτήσουν μόνιμες άδειες. Θα συμμετέχουν όλοι σε έναν διαγωνισμό, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις κι οι οποίες είναι ίδιες για όλους και από μηδενική βάση. Κι όποιο σχήμα πλειοδοτήσει και δώσει περισσότερα χρήματα, αυτό θα λάβει άδεια για να έχει τηλεοπτικό σταθμό. Είναι μία διαδικασία η οποία είναι διαφανέστατη. Το διαγωνισμό θα τον διεξάγει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ούτε καν ένα υπουργείο ή κάποια δημόσια υπηρεσία».

Βέβαια στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε τις αντιδράσεις που υπήρχαν επί του νομοσχεδίου από την αρμόδια Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τα μέλη του οποίου όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα αντικαταστήσει άμεσα. Πάντως ο υπουργός δεν διευκρίνισε ούτε αυτή τη φορά πόσες συγκεκριμένα θα είναι οι άδειες που θα δοθούν, αφού παρά τις «διαφανείς διαδικασίες» αυτό θα το αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός. Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει δύο αναμεταδότες στο δορυφόρο, εκ των οποίων ο ένας χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο άλλος δεν χρησιμοποιείται καθόλου, αλλά δεν έχει παραχωρηθεί στην ΕΡΤ ώστε να μπορούν οι απόδημοι έλληνες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά της.

Αυτός λοιπόν θα δοθεί τώρα στη δημόσια τηλεόραση που θα αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια, ενώ υποστήριξε ότι η DIGEA δεν καλύπτει μέρος της περιφέρειας τονίζοντας την ανάγκη για «θωράκιση» των συνόρων μας και μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες.

 

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version