Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Παππάς για παραίτηση Τσακνή: Οι διαφωνίες είναι θεμιτές – Τον ευχαριστώ

Παππάς ΕΡΤ Τσακνής

Η παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την ΕΡΤ προκαλεί “πόλεμο” ανάμεσα στον ίδιο και την ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά φαίνεται ότι ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε αυτόν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση Τσακνή. Ο Νίκος Παππάς τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ΕΡΤ και τονίζει πως οι όποιες διαφωνίες, είναι θεμιτές.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο “μαύρο”. Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές.

Η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ο Τσακνής

Η ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή με την οποία έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΕΡΤ, δεν ήταν τόσο… ευγενική.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ εξαπέλυε πυρά εκτός από την ΠΟΣΠΕΡΤ, στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί πως δεν τον στήριξαν όταν ο επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης άφησε αιχμές για ρουσφέτια και ανομίες.

Η δήλωση Τσακνή

Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους”.

Media Τελευταίες ειδήσεις