Site icon NewsIT

“Πόλεμος” ανακοινώσεων Λαϊκής Ενότητας – ΕΡΤ

24.08.2015 | 21:55
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ Λαϊκής Ενότητας και ΕΡΤ, μετά την καταγγελία του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι μέλη του αποκλείονται από πολιτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Μετά την απάντηση της ΕΡΤ, ακολούθησε νέα ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

“Η απάντηση με δελτίο τύπου της ΕΡΤ προς την Λαϊκή Ενότητα δεν απαντά επί της ουσίας στο Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, ούτε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Δεν ζητήσαμε λεπτομερή κατάλογο των εκπομπών όπου υπήρχε πράγματι – και ήδη το γνωρίζουμε- φυσική παρουσία με εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας. Εξάλλου η ίδια η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα αποφασίζει την εκπροσώπηση μας. Το θέμα που θέσαμε ήταν για ποιο λόγο δεν υπήρξε φυσική παρουσία εκπροσώπων μας σε εκπομπές που υπήρξε για τα υπόλοιπα κόμματα.

Είναι έτσι αυτονόητο πως εκπρόσωποι μας παραβρέθηκαν ως έπρεπε σε κάποιες εκπομπές αλλά περιμέναμε μία απάντηση για την επιλογή να αντικατασταθεί η φυσική μας παρουσία από τηλεφωνική παρέμβαση που μας αποκόπτει από τον διάλογο. Διάλογο που επιβάλλει η δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση και η προεκλογική διαδικασία. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι στο σημερινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αποσιωπήθηκαν οι δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη που προηγήθηκαν του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως προέβλεπε η φυσική ροή της ενημέρωσης. Δηλώσεις οι οποίες είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο σχετικά με την εξπρές διαδικασία των εκλογών.

Δεν ταιριάζει στη νέα ΕΡΤ να ακολουθεί λογικές και πεπατημένες του παρελθόντος. Το ζήτημα αυτό δεν αφορά βέβαια τους σκληρά εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς αλλά όσους λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Ευελπιστούμε όμως ότι έστω και με αυτή την απάντηση αναγνωρίζεται ευθέως ότι η απουσία εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας από τα πολιτικά πάνελ είναι το ζητούμενο, το οποίο ελπίζουμε ότι θα διευθετηθεί άμεσα”.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version