Site icon NewsIT

Σοφία Βογιατζάκη: Είναι ένα τοπίο τοξικό, τρελό, στενάχωρο, μαύρο

15.08.2024 | 06:31
Σοφία Βογιατζάκη: Είναι ένα τοπίο τοξικό, τρελό, στενάχωρο, μαύρο

“Δεν με ενδιαφέρει στη δουλειά και στη διαπροσωπική σχέση να μου κάνεις την οποιαδήποτε κριτική. Με νοιάζει το πως θα το πεις” επισημαίνει η Σοφία Βογιατζάκη.

Η Σοφία Βογιατζάκη έδωσε συνέντευξη στo Enjoy και στη Μαρία Ανδρέου, με αφορμή την περιοδεία της με τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει η σημερινή κοινωνία και την έξαρση της βίας.

Πως βλέπετε την Ελλάδα και τους Έλληνες σήμερα;

Στα όρια. Δουλεύουν μέσα στο 24ωρο και 12 ώρες, ίσως και παραπάνω. Δεν τους φτάνει το 24ωρο για να βγάλουν όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας, δουλειά, καθαριότητα σπιτιού, ψώνια, φροντίδα παιδιών, άσκηση, ψυχαγωγία, προσωπική υγιεινή. Ζούμε για να εργαζόμαστε και πάλι τα λεφτά δεν φτάνουν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μεγάλη έκρηξη βίας. Μπούλινγκ στα σχολεία, μεγάλη η έξαρση της βίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, ακόμη και στην επικοινωνία στο διαδίκτυο. Ένα τοπίο τοξικό, τρελό, στενάχωρο, μαύρο.

Με λυπεί όταν ακούω να προσβάλλει με τόση ευκολία ο ένας τον άλλον. Για μένα η ευγένεια είναι πολύ σημαντική, ένδειξη καλής αγωγής, πολιτισμού, παιδείας. Στις μέρες μας έχει χαθεί ο σεβασμός. Δεν με ενδιαφέρει στη δουλειά και στη διαπροσωπική σχέση να μου κάνεις την οποιαδήποτε κριτική. Με νοιάζει το πως θα το πεις.

Θα καταλάβω από την εκφορά του λόγου αν το λες από αγάπη, από ενδιαφέρον, συμβουλευτικά, με καλό τρόπο. Το θέμα είναι πάντα όχι τι λέμε, ποια γνώμη έχουμε, αλλά το πως το λέμε, με τι τόνο και τι ύφος. Αν και από την οικογένεια μου έχω πάρει μια συμβουλή, να βλέπω πάντα τις πράξεις των ανθρώπων, το τι κάνουν στο τέλος, να μη μένω στα λόγια τους.

Βέβαια για μένα η συνολική εικόνα, η εκφορά του λόγου και οι πράξεις είναι εξίσου σημαντικές. Ο σοφός λαός ωστόσο υπενθυμίζει ότι το καλύτερο είναι να κρίνεις τον άλλο ξεκάθαρα από τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version