Site icon NewsIT

Σπιρτόκουτο, Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς και όλες οι ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη στο Cinobo

09.06.2024 | 13:01
Σπιρτόκουτο, Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς και όλες οι ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη στο Cinobo

Από το Σπιρτόκουτο μέχρι την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, αυτό τον Ιούνιο ζούμε τον καύσωνα μέσα από το. Cinobo και την απολαυστική λούμπεν ματιά ενός σκηνοθέτη που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον.

Το must see του μήνα έχει την υπογραφή του Γιάννη Οικονομίδη. Για πρώτη φορά, οι πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του σκηνοθέτη-σεναριογράφου που καθόρισε το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, ανεβαίνουν στο Cinobo.

Σπιρτόκουτο
Γιάννης Οικονομίδης
Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει, και σε μια μέρα μέσα όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο “σπιρτόκουτο” με τη θερμοκρασία της απόγνωσής τους.
Διαθέσιμη από 7 Ιουνίου.

Σπιρτόκουτο (Matchbox) Trailer | Cinobo

Η Ψυχή στο Στόμα
Γιάννης Οικονομίδης
Ο Τάκης, ένας μεσήλικας εργάτης σε βιοτεχνία, παντρεμένος και με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι, χρωστάει λεφτά, αλλά του χρωστάνε αγάπη! Κανείς δεν τον αφήνει σε ησυχία. Η κάμερά τρυπώνει στα βάθη του μικρόκοσμου της λαϊκής, και κάποτε λούμπεν, ελληνικής κοινωνίας και παρακολουθεί τα γεγονότα που οδηγούν τη δράση στην κορύφωση.
Διαθέσιμη από 7 Ιουνίου.

Μαχαιροβγάλτης
Γιάννης Οικονομίδης
Ο Νίκος περνάει τεμπέλικα τις μέρες του στην επαρχία χωρίς παρόν και μέλλον. Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Ξαφνικά όμως βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ` οίκον εργασία.
Διαθέσιμη από 7 Ιουνίου.

Το Μικρό Ψάρι
Γιάννης Οικονομίδης
Ο Στράτος πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, υπό την προστασία του Λεωνίδα που του έσωσε τη ζωή σε μια συμπλοκή. Ελεύθερος πια, μαζεύει χρήματα για να οργανώσει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή.
Διαθέσιμη από 7 Ιουνίου.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς
Γιάννης Οικονομίδης
Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, η Όλγα, ως άλλη «ωραία κοιμωμένη», δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.
Διαθέσιμη από 7 Ιουνίου.

Παράθυρο στη Θάλασσα (Window to the Sea)
Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεζ
Με φόντο μια ηλιόλουστη και πανέμορφη Νίσυρο, η γλυκόπικρη ρομαντική κομεντί του Μιγκέλ Ανχελ Χιμένεθ μιλά αφοπλιστικά για τη λαχτάρα για το φως και τη ζωή ακόμα κι όταν όλα δείχνουν πως τελειώνουν.
Διαθέσιμη από 14 Ιουνίου.

Μυστικός Πράκτορας (The Mole Agent)
Μάιτε Αλμπέρντι
Μια γυναίκα ανησυχεί για τις συνθήκες στο γηροκομείο που διαμένει η μητέρα της και μέσω ντετέκτιβ προσλαμβάνει τον 80χρονο Σέρχιο για να διεισδύσει στο γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους.
Διαθέσιμη από 20 Ιουνίου.

Τελευταίο Καλοκαίρι (Murina)
Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιγιάνοβιτς
Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της, Άντε, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους σε ένα νησάκι της Κροατίας. Βραβευμένη με Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ Καννών του 2021.
Διαθέσιμη από 27 Ιουνίου.

Στάση Πιγκάλ (Paris Pigalle)
Σεντρίκ Ανζέ
Στο Παρίσι του 1982, δύο μυστικοί αστυνομικοί με καλλιτεχνικές ανησυχίες και αποστολή να προσεγγίσουν τη Μαφία εισχωρούν στη βιομηχανία του πορνό, όμως όταν βρεθούν πίσω από την κάμερα τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα φαντάζονται.
Διαθέσιμη από 28 Ιουνίου.

Tags:

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version