Η Μαρία Εκμετσίογλου παρουσιάζει μία συνταγή για κέικ με πουρέ παντζαριού και μία συνταγή για σαλάτα με παντζαρόχορτα, ανθότυρο και ντακάκια χαρουπιού.
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει κέικ με πουρέ παντζαριού. Υλικά: 500 γρ. παντζάρια καλοβρασμένα, 1 ½ πακέτο μπισκότα πίτυρου Βιολάντα, 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες, 1 πρέζα αλάτι, 3 αυγά, 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 125 ml λάδι, 125 ml γάλα, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 1/5 κ.γ. baking powder, 350 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης Μάννα Κεραμάρη, 150 γρ. σκόνη αμυγδάλου και 2 γαρύφαλλα τριμμένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνταγή για σαλάτα με παντζαρόχορτα, ανθότυρο και ντακάκια χαρουπιού
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει σαλάτα με παντζαρόχορτα, ανθότυρο και ντακάκια χαρουπιού. Υλικά: 200 γρ. Σφακιανό κρουτόν χαρουπιού Φιλεντέμ, 1 ματσάκι παντζαρόχορτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο με άρωμα σκόρδου Ariston, 200 γρ. ανθότυρο, 2 ξινόμηλα, 10 ντοματίνια Lucia’s farm, ξύσμα από ένα λεμόνι, πιπέρι euripidou.gr, 1 φλ. Καρύδια και αλάτι.