Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης και όπως προβλέπεται άκαρπη θα αποβεί και η αυριανή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, χωρίς να καταλήξουν σε απόφαση για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Τι πρόκειται λοιπόν να γίνει; Τι θα κάνει η κυβέρνηση και ποια τα σχέδιά της για την επόμενη μέρα;
Τα σενάρια που ακούγονται στο παρασκήνιο πάντως είναι πολλά. Κάποιοι εκτιμούν ότι ο νέος νόμος που θα φέρει στη βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς θα δίνει προσωρινές άδειες σε περισσότερους από 4 τηλεοπτικούς σταθμούς και για τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουν κάποιο τίμημα, με τις ίδιες πηγές να υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι 3 εκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, αν ισχύσει αυτό το σενάριο θα πρέπει να δοθούν άδειες σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν σε πανελλαδική εμβέλεια, δηλαδή και στους οκτώ, διαφορετικά είναι σίγουρο ότι κάποιος από αυτούς θα κινηθεί πάλι δικαστικά και προβλέπεται ότι (μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ) θα δικαιωθεί και θα έχουμε ξανά ακυρωτική απόφαση. Πάντως ένα άλλο σημείο που το σενάριο αυτό ενδέχεται να βρει αντίθετους είναι αν τα οκτώ υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια θα δεχτούν το τίμημα ή θα αντιδράσουν θεωρώντας ότι πρέπει να δίνουν τα χρήματα βάσει των εσόδων τους, όπως ίσχυε με την προηγούμενη νομοθεσία. Αν κάποιος λοιπόν δεν δεχτεί είναι σίγουρο ότι και πάλι θα στραφούν δικαστικά. Ένα ακόμα «αγκάθι» που λέγεται ότι θα υπάρξει για την προσωρινή αδειοδότηση είναι αν στο νέο αυτό νόμο θα ζητούνται όσα και από όσους συμμετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό.
Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι να δούμε τι νόμο θα καταθέσει ο υπουργός μετά το νέο «αδιέξοδο» και αν πράγματι τους ενδιαφέρει να υπάρξει λύση για το τηλεοπτικό τοπίο, ή απλά θέλει να χρησιμοποιεί το τηλεοπτικό τοπίο για «εμπόλεμη ζώνη» με την αντιπολίτευση…!