Κυριακή, 15 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Τάσος Κωστής: «Το ρετιρέ» είχε αυτό το κάτι παραπάνω

Τάσος Κωστής: «Το ρετιρέ» είχε αυτό το κάτι παραπάνω
ΦΩΤΟ NDP

Ο Τάσος Κωστής μίλησε για το «Ρετιρέ» του Γιάννη Δαλιανίδη, που τον έκανε σε ορισμένους γνωστό, στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Παναγιώτη Βαζαίο έδωσε ο Τάσος Κωστής. Ο ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το Ρετιρέ που ήταν «σταθμός» στην επαγγελματική του πορεία.

Κάθε καλοκαίρι σας βλέπουμε ξανά και ξανά μέσα από το «Ρετιρέ», εκείνη την εποχή είχατε καβαλήσει που λέμε το «καλάμι» εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας;

Είχα κάνει κι άλλη επιτυχία πριν το «Ρετιρέ». Το 1981 έπαιξα στη σειρά «Κόσμος και κοσμάκης» που πήγα για ένα επεισόδιο κι έμεινα σε όλη τη σειρά.

Εκεί καβάλησα ένα μικρό «καλαμάκι» με την καλή έννοια. Από την μία μέρα στην άλλη με αναγνώριζαν όλοι στο δρόμο. Μετά ακολούθησε το «Ρετιρέ».

Γιατί έχει μείνει το «Ρετιρέ» στις καρδιές των ανθρώπων;

Είχε αυτό το κάτι τις παραπάνω. Ξέρετε, όμως, δεν μου αρέσει να υπεραναλύω τα πράγματα, γιατί δουλειά μου είναι να συνθέτω και όχι να αναλύω. Μπορώ να σας πω όμως το εξής. Καθ’ όλη τη διαδρομή μου, είτε συμμετείχα σε βιντεοταινία είτε σε ταινία του Γαβρά, έπαιζα με τον ίδιο τρόπο.

Βέβαια, τότε κατηγορήθηκε «Το ρετιρέ» ήταν ένα πολύ λαϊκό προϊόν. Έχει σημασία ποιος το λέει. Υπάρχουν ορισμένοι που μιλούν για να μιλούν. Δεν τους λαμβάνω υπόψιν μου. Οι δημιουργοί δεν μιλάμε, παράγουμε έργο.

Media Τελευταίες ειδήσεις