Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μουσικός Διαγωνισμός Eurovision 2015: Η Google στο ρυθμό της μουσικής

Μουσικός Διαγωνισμός Eurovision 2015: Η Google στο ρυθμό της μουσικής

Η Google τιμάει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision με το Doodle, καθώς σήμερα, Σάββατο, διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του μουσικού διαγωνισμού.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Μαρία Έλενα Κυριάκου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Τελικό Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2015.
Η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των 27 χωρών στον τελικό της EUROVISION, αύριο, Σάββατο στις 10 το βράδυ. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 15η θέση, αμέσως μετά την οικοδέσποινα Αυστρία. Για την Κύπρο, η 11η θέση έχει κάποιες δυσκολίες… Ακριβώς πριν θα ανέβει στη σκηνή το απόλυτο φαβορί, η Σουηδία, ενώ αμέσως μετά η Ευρώπη θα υποδεχτεί για πρώτη φορά την Αυστραλία. Το διαγωνιστικό μέρος θα ολοκληρωθεί με το δεύτερο φετινό φαβορί, την Ιταλία.
Δείτε εδώ τα πάντα για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision
Σαράντα είναι οι χώρες που συμμετέχουν στην Eurovision το 2015 στην Αυστρία. Η Κύπρος επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχής, η Τσεχία μετά από 5 χρόνια αποχής και, η Σερβία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο αποχής. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει αποφασίσει να μείνει εκτός διαγωνισμού για μια χρονιά λόγω οικονομικών και στρατιωτικών προβλημάτων. Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η EBU ανακοίνωσε πως στον διαγωνισμό θα πρωτοεμφανιστεί και η Αυστραλία, μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη.
Η διοργανώτρια Αυστρία είχε εδώ και καιρό κληρωθεί ακριβώς στη μέση του διαγωνισμού, δηλαδή στη 14η θέση.
Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 15η θέση και η Κύπρος στην 11η.
Η σειρά εμφάνισης είναι η εξής:

1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ηνωμένο Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία

Δείτε εδώ την εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στον πρώτο ημιτελικό


Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2015 η EBU ανακοίνωσε πως προσκάλεσε την Αυστραλία να συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό με τον ραδιοτηλεοπτικό της, τον “SBS”. Ο φορέας μεταδίδει χρόνια τον διαγωνισμό και αφού η Αυστραλία ήθελε να συμμετάσχει τόσο πολύ η EBU την προσκάλεσε, με αφορμή, επίσης, την 60η επέτειο του διαγωνισμού. Η συμμετοχή της θα πραγματοποιηθεί μία μόνο φορά, ενώ αν κερδίσει το 2015 θα μπορέσει να ξανά συμμετάσχει αλλά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Έτσι η Αυστραλία, ανεβάζει τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 40 αντί για 39 που είχε προγραμματιστεί. Η χώρα αφού είναι φιλοξενούμενη περνάει απευθείας στον τελικό. Ωστόσο, η Αυστραλία δεν πέρασε από την δοκιμασία των ημιτελικών αφού θεωρείται δεδομένη η πρόκρισή της στον τελικό και αφού η EBU δεν ήθελε να μειώσει την δυνατότητα για τις άλλες χώρες να περάσουν στον τελικό.
Η EBU εξετάζει το ενδεχόμενο στο μέλλον να καλέσει και άλλες ξένες χώρες, εκτός Ευρώπης, να συμμετάσχουν για μία φορά στον διαγωνισμό, όπως από την Αμερική και άλλες ηπείρους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε