Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Τι έγινε στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών

 Η πρωτιά του MEGA και η κόντρα ΝΕΤ με ΣΚΑΪ


Με μεγάλη διαφορά το δίδυμο του MEGA κατέκτησε την κορυφή της πρωινής ενημερωτικής ζώνης στο γενικό σύνολο πληθυσμού αφήνοντας αρκετά πίσω το Γιώργο Αυτιά που τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι Καμπουράκης-Οικονομέας βρέθηκαν στην κορυφή και στο νεανικό κοινό ξεπερνώντας το «Elatte» της Ράνιας Θρασκιά.

Η μεγαλύτερη μάχη όμως στην πρωινή ενημερωτική ζώνη φαίνεται ότι γίνεται μεταξύ της ΝΕΤ και του ΣΚΑΪ. Η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης πήρε… κεφάλι στο γενικό σύνολο αλλά η εκπομπή στο κανάλι του Φαλήρου πήρε τις τηλεθεάσεις της πίσω στο νεανικό κοινό.

 

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τις χθεσινές τηλεθεάσεις στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, υπενθυμίζοντας  ότι είναι οι «βρόμικοι» μέσοι όροι από τις 7 έως τις 10 το πρωί, όπου συναντιούνται εντός τηλεοπτικού τοπίου όλες οι εκπομπές κι όχι οι καθαροί μέσοι όροι των εκπομπών αφού άλλος ξεκινά στις 6 κι άλλος τελειώνει στις 10 και…!

 

Συγκεκριμένα λοιπόν χθες 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, οι μέσοι όροι των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών είναι οι εξής:

 

ALTER («Καλημέρα» με το Γιώργο Αυτιά): 17,6% στο γενικό σύνολο και 11,8% στο κοινό «15-44»

 

ANT1 («Elatte» με τη Ράνια Θρασκιά):13% στο γενικό σύνολο και 12,2% στο κοινό «15-44»

 

MEGA («Κοινωνία ώρα Mega» με τους Καμπουράκη, Οικονομέα): 24,2% στο γενικό σύνολο και 15,9% στο κοινό «15-44»

 

ΝΕΤ («Πρωινή ενημέρωση» με τους Αρβανίτη, Κατσίμη): 12,1% στο γενικό σύνολο και 5,5% στο κοινό «15-44»

 

ΣΚΑΪ («Πρώτη Γραμμή» με τους Λυριτζή, Οικονόμου): 5,4% στο γενικό σύνολο και 10,6% στο κοινό «15-44»

 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το τι έκανε και η εκπομπή του ALPHA «Πάνω στην ώρα» που χθες έκανε πρεμιέρα και προβάλλεται από τις 7 ως τις 10.

ALPHA «Πάνω στην ώρα» με τους Λάμπρου-Παπαβασιλείου): 5,4 στο γενικό σύνολο και 6,7% στο κοινό «15-44».

Επίσης, χθες έκανε πρεμιέρα και η «Πρωινή μελέτη» με την Ελεονώρα Μελέτη στο STAR αλλά επειδή η εκπομπή προβάλλεται από τις 7μιση ως τις 10 θα περιμένουμε να έρθει το ραβασάκι της AGB με τους καθαρούς μέσους όρους των εκπομπών.

Το μόνο πάντως που μπορούμε να σας πούμε μέχρι στιγμής παρατηρώντας τα τέταρτα τηλεθέασης είναι ότι η εκπομπή «Πρωινή μελέτη» κέρδισε κατά πολύ την κύρια ανταγωνιστική -λόγω θεματολογίας- εκπομπή «Πάνω στην ώρα».

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε