Σάββατο, 28 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Τι έγινε στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών

Η άνοδος του Αυτιά και η… στασιμότητα της ΝΕΤ και του ΣΚΑΪ

 Ο μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής ειδησεογραφίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές κέρδισαν έναντι του infotainment αφού οι τηλεθεατές επέλεξαν τις εκπομπές του MEGA και ALTER αφήνοντας αρκετά πίσω αυτή του ΑΝΤ1.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και στο «νεανικό κοινό 15-44» η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά βγήκε πρώτη στην κατάταξη ξεπερνώντας αρκετές μονάδες την εκπομπή της Θρασκιά.

Ωστόσο οι Καμπουράκης – Οικονομέας στο γενικό σύνολο τηλεθέασης βρέθηκαν ξανά στην κορυφή ενώ οι καθαρά ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ και του ΣΚΑΪ ακόμα και σε μέρες πλούσιας πολιτικής ειδησεογραφίας έμειναν ξανά με τα… ρέστα των υπόλοιπων αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν ανοδική πορεία κι έχουν παγιωθεί στα συγκεκριμένα νούμερα τηλεθέασης ό,τι κι αν συμβαίνει.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τις χθεσινές τηλεθεάσεις στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, υπενθυμίζοντας  ότι είναι οι «βρόμικοι» μέσοι όροι από τις 7 έως τις 10 το πρωί, όπου συναντιούνται εντός τηλεοπτικού τοπίου όλες οι εκπομπές κι όχι οι καθαροί μέσοι όροι των εκπομπών αφού άλλος ξεκινά στις 6 κι άλλος τελειώνει στις 10 και…!

Συγκεκριμένα λοιπόν χθες 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, οι μέσοι όροι των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών είναι οι εξής:

ALTER («Καλημέρα» με το Γιώργο Αυτιά): 23,3% στο γενικό σύνολο και 16% στο κοινό «15-44»

ANT1 («Elatte» με τη Ράνια Θρασκιά):12,9% στο γενικό σύνολο και 11,6% στο κοινό «15-44»

MEGA («Κοινωνία ώρα Mega» με τους Καμπουράκη, Οικονομέα): 24,4% στο γενικό σύνολο και 15,5% στο κοινό «15-44»

ΝΕΤ («Πρωινή ενημέρωση» με τους Αρβανίτη, Κατσίμη): 10,1% στο γενικό σύνολο και 6,9% στο κοινό «15-44»

ΣΚΑΪ («Πρώτη Γραμμή» με τους Λυριτζή, Οικονόμου): 5,9 στο γενικό σύνολο και 7,8% στο κοινό «15-44»

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε