Άλλωστε οι δύο αυτές… εκκρεμότητες έχουν άμεση σχέση για τα σχέδια του Μαξίμου που θέλουν να “βάλουν τάξη”, όπως λένε, στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και στην κρατική τηλεόραση μετά την επαναλειτουργία της.
Ωστόσο, ενώ στο πρώτο “μέτωπο”, αυτό της αδειοδότησης, πρέπει άμεσα να ξεπεράσουν το “κώλυμα” με τη μειωμένη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο δεύτερο “μέτωπο”, της κρατικής τηλεόρασης, πρέπει να ξεπεράσουν… τεχνικά προβλήματα, όπως τις θέσεις και το καθήκοντα που θα αναλάβουν οι επαναπροσληφθέντες της ΕΡΤ.
Ένα από τα προβλήματα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι του οργανογράμματος είναι ότι στο δυναμικό της ΕΡΤ υπάρχουν πολλοί… αρχισυντάκτες και ελάχιστοι συντάκτες. Έτσι τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με τη μελέτη του οργανογράμματος γίνονται και επαφές με αρκετούς από τους εργαζομένους ώστε να στελεχωθεί σωστά ο μηχανισμός λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης.
Για παράδειγμα, αξίζει να αναφέρω ότι εκπομπές που βγαίνουν στον αέρα διαθέτουν μόνο έναν δημοσιογράφο και ενώ επανειλημμένα έχουν τονιστεί στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι υπάρχει άμεση ανάγκη. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πηγές από το ραδιομέγαρο μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις στις ειδικότητες των εργαζομένων ώστε να ικανοποιηθούν οι τρέχουσες ανάγκες λειτουργίας της ΕΡΤ, έστω κι αν αυτές οι ανακατατάξεις δυσαρεστήσουν αρκετούς…!
Πάντως, έως τις 28 Αυγούστου θα πρέπει να έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο της ΕΡΤ ώστε τον Σεπτέμβριο να λειτουργεί πλέον κανονικά…!
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές φαίνεται ότι παρά τα προβλήματα αυτό θα έχει κατατεθεί πριν από τις 15 Αυγούστου ώστε η ΕΡΤ να λειτουργεί κανονικά την καινούργια σεζόν…!