Το όνομά του έχει ταυτιστεί με το σαβουάρ βιβρ αλλά και με ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά της χώρας μας, το «Life and Style».
Το «διαζύγιό» του μάλιστα με το περιοδικό είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στο δημοσιογραφικό –κι όχι μόνο!- χώρο.
Ο Χρήστος Ζαμπούνης παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό «Όμικρον» που κυκλοφορεί στην Κύπρο και μίλησε για όλα: για τους κανόνες «καλής συμπεριφοράς» και πότε τους παρέβη, το διαζύγιό του και με τη σύζυγό του αλλά και με το περιοδικό ενώ δεν δίστασε να ομολογήσει ότι πέρασε κατάθλιψη. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όμως, ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας αποκαλύπτει ότι σε νεαρή ηλικία είχε περάσει ξανά κατάθλιψη που μάλιστα τον είχε κάνει να σκεφτεί την αυτοκτονία.
Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή γιατί πράγματι ο Χρήστος Ζαμπούνης μίλησε για όλα…
Στην ερώτηση αν ήταν δική του απόφαση να αποχωρήσει από τη διεύθυνση του περιοδικού, απαντά
«ας πούμε, ότι ήταν λίγο πιο σύνθετο. Επηρέασε, νομίζω, την διακοπή συνεργασίας μας η κρίση στον Τύπο. Στη συνέντευξη που παρεχώρησε στο Paris Match η Αντριάνα Σκλερανίκοβα, στο ερώτημα γιατί χώρισε με τον Κριστιάν Καρεμπέ, απήντησε λέγοντας “είχαμε πάρει διαφορετικές πορείες”. Είναι μία απάντηση που ταιριάζει και στα ζευγάρια και στις δουλειές»
ενώ για το διαζύγιό του λέει πως
«υπήρχε και υπάρχει αγάπη, αλλά πήραμε διαφορετικές πορείες. Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κοινή ζωή, υπήρχε μια διαφορετική δυναμική μέσα στο ζευγάρι. Κάποια στιγμή, για 10 χρόνια, πηγαίναμε μαζί αλλά, κάποια στιγμή αλλάξαμε δρόμους.»
Μέσα στο 2010, όπως λέει «πέθανε ο πατέρας μου, χώρισα με τη γυναίκα μου, και έπαψα να εργάζομαι στο Life and style.» και εξαιτίας όλων αυτών των ανατροπών που υπήρξαν στη ζωή του, ο Χρήστος Ζαμπούνης δεν διστάζει να πει πως
«έπαθα κατάθλιψη, η οποία είναι ίσως η πλέον διαδεδομένη ασθένεια στη χώρα μας. Ωστόσο, σε αντίθεση με μία προηγούμενη κατάθλιψη που έπαθα νεώτερος και ήθελα να αυτοκτονήσω, την σημερινή μου κατάθλιψη τη συγκρότησα. Αυτό είναι από τα καλά της ωριμότητας: Τη δούλεψα, την αντιμετώπισα. Με βοήθησε πολύ και το γράψιμο σ’ αυτό. Τώρα πλέον εξέρχομαι της καταθλίψεως. Είμαι σε μια καλή περίοδο, ξαναζώ δημοσιογραφικά μέσα από την συνεργασία μου με το Πρώτο Θέμα και, εκδοτικά, βγάζοντας ωραία βιβλία που γίνονται best sellers.»
Στην ερώτηση γιατί θέλησε να αυτοκτονήσει όταν ήταν μικρός, αποκαλύπτει πως
«ήμουν 20 ετών. Θυμάμαι, έμενα σε ένα ρετιρέ στην Ξενοκράτους. Είχα πιστέψει στην επανάσταση, συμμετείχα σε οργανώσεις, σε πορείες, αλλά, όταν κατάλαβα ότι αυτή η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ, ότι τα όνειρά μου για έναν καλύτερο κόσμο δεν θα γίνουν πραγματικότητα, απογοητεύτηκα τόσο πολύ, και είπα να πέσω από το μπαλκόνι. Για κανά μήνα είχα κλειστεί στο σπίτι, υποσιτιζόμουν, δεν έβγαινα, δεν απαντούσα στα τηλέφωνα. Τελικά, επέζησα. Έφτανα στο μπαλκόνι, κοιτούσα, δεν έπεφτα.. Δεν ξέρω τι με απέτρεψε, μάλλον η δειλία μου. Τότε δεν καταλάβαινα ότι είχα πάθει κατάθλιψη, σήμερα το αναγνωρίζω.»
Αποκαλυπτικός όμως ο Χρήστος Ζαμπούνης είναι και σε ό,τι αφορά το σαβουάρ βιβρ. Ο άνθρωπος, το όνομά του οποίου έχει ταυτιστεί με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς,. ομολογεί ότι
«έχω χάσει τον αυτοέλεγχο, έχω παρεκτραπεί, έχω εξοκείλει. Πριν από λίγα χρόνια, μετά έναν αγώνα ΠΑΟΚ-Άρεως στην Τούμπα, απεχώρησα με δυο κατά τα άλλα ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Ήμασταν πάνω στις βέσπες και όλοι γύρω μας φώναζαν ένα σεξουαλικού περιεχομένου σύνθημα για έναν παίκτη του Άρεως που μόλις είχε έρθει, τον Αμορόζο. Δεν βρίζω γενικώς στη ζωή και ειδικώς στο γήπεδο. Όμως μετά την επίμονη προτροπή των φίλων μου άρχισα να απαγγέλλω το ποίημα. Αίφνης, από το παρακείμενο αυτοκίνητο, ήταν μία μερσεντές, κατεβάζει το παράθυρο μία κυρία με κομοδινί μαλλί και μου λέει «κρίμα, γράφετε και το σαβουάρ βιβρ!».
Ομολογουμένως, μία πολύ καλή συνέντευξη του Χρήστου Ζαμπούνη στο περιοδικό «Omikron» της Κύπρου που κρατά το σαβουάρ βιβρ αλλά λέει τα πράγματα με το όνομά τους…!
Γρηγόρης Μελάς