Media

«Υιοθέτησε» τα άλογα και κέρδισε την ελευθερία!

Αποφάσισαν να κυνηγήσουν… την ελευθερία! Μακριά από όσα τους στρίμωχναν, αποφασισμένοι να κερδίσουν τη ζωή, τη ζωή έτσι όπως θέλουν να τη ζήσουν…!

Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, αλλά με ένα κοινό: οι πρωταγωνιστές τους αποφάσισαν να ακούσουν την καρδιά τους, να σπάσουν δεσμά και ταμπού και να τολμήσουν να ζήσουν τη ζωή που πραγματικά θέλουν. Η κάμερα της εκπομπής «3600» κατέγραψε τη Νάνσυ στην Εύβοια, τον Βασίλη στη Γαύδο, τον Σωτήρη στη Μεσσηνία και τον Στέλιο που γυρίζει όλον τον κόσμο να μιλούν στη Σοφία Παπαϊωάννου για την απόφασή τους να ζήσουν έτσι όπως θέλουν.

Στην Εύβοια ζει εδώ και τέσσερα χρόνια η Νάνσυ Κουρέλλου που άφησε τη ζωή της στην Αθήνα και αφιερώθηκε στα άλογά που «υιοθέτησε» και τα οποία ζουν ελεύθερα σε 17 στρέμματα δάσους δίπλα στην παραλία της Αγίας Άννας. Μαζί με τα κακοποιημένα άλογα που υιοθέτησε, κέρδισε κι εκείνη την ελευθερία της. Η Νάνσυ έχει τελειώσει τη γυμναστική ακαδημία με ειδίκευση στην ιππασία, ενώ έπαιζε χόκεϊ επί χόρτου και ήταν μάλιστα μέλος της εθνικής μας ομάδας. Δούλευε στον Ιππικό Όμιλο που υπήρχε στην Αγία Άννα, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης άφησε τα άλογα στη μοίρα τους, εκείνη αποφάσισε να τα υιοθετήσει και να ζήσει μαζί τους.

«Ήμουν εθελόντρια στην θεραπευτική ιππασία, πήγα σε ιππικού ομίλους, είχα το στίβο, ήμουν στον Παναθηναϊκό, ήμουν σε παιδικά πάρτι κλόουν, σερβιτόρα… για να πληρώσω το αμάξι μου και όλα αυτά που θέλουμε για να ζούμε στην Αθήνα. Πράγματα που δεν τα έχεις ανάγκη εδώ», λέει στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA η Νάνσυ Κουρέλλου, τονίζοντας πως «Η μεγαλύτερη ευτυχία μπορεί να είναι 5 λεπτά την ημέρα που θα βγάλω τα άλογα βόλτα στη θάλασσα και απλά θα τα αφήσω να τρέξουν. Αυτή είναι η ευτυχία για μένα, να τα βλέπω να τρέχουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν. Σου δίνουν αγάπη, όταν είναι ελεύθερα, όταν είναι χαρούμενα, σου δίνουν την αγάπη τους, με ένα βλέμμα».

Τώρα, στο «RanchEros» όπου έχει περάσει τα τελευταία 4 χρόνια της ζωής της έχει άλλες ανάγκες που δεν καλύπτονται πάντα. Χρειάζεται στάβλους, ένα τροχόσπιτο για να μένει κοντά στα άλογά της, φωτοβολταϊκά καθώς δεν υπάρχει ρεύμα, κτηνίατρο για τα άλογα και αρκετά χρήματα για την τροφή και τα φάρμακά τους. Το καλοκαίρι διαθέτει τέσσερα από τα άλογα για να κάνουν ιππασία οι τουρίστες και κάθε χρόνο εκδίδει κι ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες των αλόγων της. Δεν είναι εύκολο να καλύψει τόσα έξοδα, αλλά στην Αθήνα δεν επιστρέφει. Θέλει τα άλογά της να είναι ελεύθερα και μαζί τους κι εκείνη, αφού όπως λέει στη Σοφία Παπαϊωάννου «Θα μπορούσα να πάω στην Αθήνα και να βρω έναν χώρο, αλλά τι να το κάνεις; Θέλω να είναι ελεύθερα τα άλογα και κοντά σε αυτή την ελευθερία που ήθελα να δώσω στα ζώα ανακάλυψα πως και εγώ είμαι ελεύθερη εδώ», τονίζοντας πως «Γιατί οι άνθρωποι δε νιώθουν ελεύθεροι; οι άνθρωποι δε νιώθουν ελεύθεροι γιατί έχουν πολλαπλασιάσει τόσο πολύ τις ανάγκες τους που τρέχουν να τις καλύψουν. Ο άλλος πρέπει να έχει ένα μεγάλο σπίτι, αμάξι…! Όσο πιο χαμηλά έχω τις ανάγκες μου, τόσο πιο ελεύθερος είμαι»!

Την απόφαση να ζήσει έτσι όπως επιθυμούσε πήρε και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος που σπούδασε οικονομολόγος και ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρίες. Σήμερα είναι ο μοναδικός έλληνας «τροφοσυλλέκτης», μαζεύοντας άγρια χόρτα από τα βουνά της Μεσσηνίας, γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες από την αρχαιότητα και τα διαθέτει σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Δε ζεις για πάντα. Αφού λοιπόν δε ζεις για πάντα, πρέπει να κάνεις αυτό που θέλεις. Ζούμε σε μια χώρα με ειρήνη που έχουμε επιλογές. Αφού έχουμε επιλογές πρέπει να τις χρησιμοποιούμε», λέει στην κάμερα της εκπομπής. Στη Σοφία Παπαϊωάννου μίλησε και ο Βασίλης Τζουνάρας που πήρε την απόφαση να αφήσει την καριέρα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός στην Κρήτη και να εγκατασταθεί μόνιμα στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, τη Γαύδο, ανοίγοντας δικό του ραδιοφωνικό σταθμό. «Μια ζωή την έχουμε. Αν φάω όλη τη ζωή μου μέσα στο άγχος, τα νεύρα, το κεφάλι σκυφτό… δεν αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο», λέει εμφανώς ικανοποιημένος από την απόφαση που έχει πάρει εδώ και 11 χρόνια εκπέμποντας καθημερινά από το νότιο σύνορο της Ελλάδας. «Αυτό το νησί πρέπει να έχει την δική του ελληνική φωνή. Ένα μεγάλο μέρος της νότιας Κρήτης όταν άνοιξα τον σταθμό δεν άκουγε ελληνικό τραγούδι, άκουγαν μόνο αραβικά. Όταν άνοιξα εγώ δεν ξέρετε πόσο καμάρωνα που η Κρήτη απέναντι άκουγε ελληνικά, μια ελληνική φωνή»!

Απόψε, στις 11:30, η Σοφία Παπαϊωάννου μέσα από την εκπομπή της «3600» καταγράφει αληθινές ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να ζήσουν έτσι όπως επιθυμούσαν… ελεύθερα…!

Media

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα