Site icon NewsIT

Airbnb: Απευθείας επαφή με τους επισκέπτες ζητούν οι ιδιοκτήτες

22.07.2024 | 15:39
Airbnb: Απευθείας επαφή με τους επισκέπτες ζητούν οι ιδιοκτήτες

Keys from room hotel on the door

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι συνεργάζονται με την Airbnb, θέλουν οι επισκέπτες να έρχονται απευθείας σε αυτούς και να μειωθεί η εξάρτηση από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με σημερινή (22.7.2024) δημοσίευση του Bloomberg.

Μια νέα αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων έχει δημιουργήσει η Airbnb τα τελευταία 15 περίπου χρόνια. Ο ιστότοπος, μαζί με ανταγωνιστές όπως η Vrbo, διευκόλυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αναλάβουν ενοικιαστές βοηθώντας τους ταξιδιώτες να βρουν εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα ξενοδοχεία και χειριζόμενοι κάποιες από τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Αυτό ήταν μια ευλογία για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι ξαφνικά είχαν μια νέα πηγή εσόδων για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή των υποθηκών τους ή να χρηματοδοτήσουν τις ανακαινίσεις.

Η Airbnb, η μεγαλύτερη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στον κόσμο, πρόσθεσε περισσότερες από ένα εκατομμύριο ενεργές καταχωρήσεις πέρυσι, ενώ κατέγραψε κέρδη ρεκόρ. Έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της στην αγορά σε 97 δισ. δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά της το 2020.

Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να είσαι οικοδεσπότης της Airbnb, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Μέχρι τον Μάιο του 2024, τα κέρδη των ιδιοκτητών ακινήτων στις ΗΠΑ είχαν μειωθεί τους 22 από τους τελευταίους 28 μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων AirDNA.

Πολλές αγορές έχουν κορεστεί από βραχυχρόνιες μισθώσεις και η ζήτηση για μεγάλες εξοχικές κατοικίες εξασθενεί επειδή οι ταξιδιώτες εξετάζουν και πάλι ξενοδοχεία σε ανταγωνιστικές τιμές και ταξίδια στο εξωτερικό. Αρκετές πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Φοίνιξ και το Σαν Ντιέγκο, έχουν περιορίσει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αποκλείοντας τους οικοδεσπότες από την αγορά.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων διαμαρτύρονται, επίσης, ότι η Airbnb έχει δυσκολέψει την κερδοφορία τους με τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων και τους αλγορίθμους που χρησιμοποιεί για να αποφασίσει ποια ακίνητα εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Τα υψηλά επιτόκια, εν τω μεταξύ, έχουν καταστήσει την ιδέα της απλής πώλησης ακινήτων και της μετακίνησης πιο δύσκολη επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version