Τρίτη, 20 Αυγ.
31oC Αθήνα

Alaska Air-Hawaiian: Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστικοποίηση της συγχώνευσής τους

Alaska Air-Hawaiian: Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστικοποίηση της συγχώνευσής τους

Ένα βήμα πιο κοντά στην οριστικοποίηση της συγχώνευσής τους, ύψους 1,9 δισ. δολαρίων, βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες, Alaska Air Group και Hawaiian Holdings, αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) αποφάσισε να μην την αμφισβητήσει.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι η περίοδος αναμονής για την αντιμονοπωλιακή εξέταση έχει πλέον λήξει. Όμως η Alaska και η Hawaiian χρειάζονται ακόμη έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών για τη συγχώνευσή τους. Η υπηρεσία πρέπει να αποφασίσει ότι η προτεινόμενη εξαγορά είναι προς το δημόσιο συμφέρον πριν εγκρίνει τις απαραίτητες μεταφορές δρομολογίων.

Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση βρισκόταν υπό ομοσπονδιακό έλεγχο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg. Το Υπουργείο Μεταφορών μπορεί να επιβάλει όρους για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία εξυπηρετεί τους καταναλωτές.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία για την ένωση των αεροπορικών εταιρειών μας», ανέφερε η Alaska Air σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση αποτελεί απότομη αλλαγή πορείας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο υλοποίησε τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν υπέρ του ανταγωνισμού, εμποδίζοντας τη συγχώνευση μεταξύ της JetBlue Airways και της Spirit Airlines και αναγκάζοντας τη διάλυση μιας περιφερειακής εταιρικής σχέσης μεταξύ της JetBlue και της American Airlines Group από τις αρχές του περασμένου έτους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις