Site icon NewsIT

Alpha Bank: Οι αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της

02.08.2024 | 18:15
Alpha Bank: Οι αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank, το οποίο είχε αρχικά εγκριθεί από την Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 27.7.2023, σύμφωνα με σημερινή (2.8.2024) ανακοίνωση της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Alpha Bank ενέκρινε την αύξηση του μέγιστου αριθμού ιδίων μετοχών που μπορούν να αποκτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος σε ποσοστό έως 3,0% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ήτοι συνολικά σε έως 70.000.000 ίδιες μετοχές.

Σύμφωνα με τις ως άνω αποφάσεις των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων, η απόκτηση ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος θα εξυπηρετεί όλους τους σκοπούς που επιτρέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το ρυθμιστικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της επακόλουθης ακύρωσης των ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν, καθώς και της δωρεάν διανομής ιδίων μετοχών σε Μέλη της Διοίκησης και του Προσωπικού της Εταιρείας και των Συνδεδεμένων με αυτήν Εταιρειών.

Επιπλέον, η Τακτική Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την εφαρμογή εφεξής των αποφάσεών της και για τη διαχείριση του Προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δυνάμει της από 5.6.2024 απόφασής της, χορήγησε στην Εταιρεία την άδεια, με ισχύ για ένα έτος, να αποκτήσει και στη συνέχεια να ακυρώσει ίδιες μετοχές η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε συνολικό μέγιστο ποσό Ευρώ 61.133.013.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο των ως άνω εκχωρημένων εξουσιοδοτήσεων της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, οι αγορές ιδίων μετοχών για την υπόλοιπη περίοδο ισχύος του Προγράμματος θα τελούν υπό τη διαχείριση της Εταιρείας, ενώ η εκτέλεσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα πραγματοποιείται μέσω της Alpha Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ., η οποία αποτελεί αδειοδοτημένη εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών.

Το συνολικό κόστος για την απόκτηση ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος κατά την υπόλοιπη περίοδο ισχύος του Προγράμματος δεν αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 75.133.013 ευρώ, το οποίο επιμερίζεται:

  1. στο ποσό των 61.133.013 ευρώ που αφορά την απόκτηση και στη συνέχεια την ακύρωση ιδίων μετοχών, ως μέρος της διανομής προς τους Μετόχους της Εταιρείας, εξουσιοδοτημένη από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 24.7.2024, και
  2. στο ποσό των 14.000.000 ευρώ για την απόκτηση μετοχών που θα διανεμηθούν στους Δικαιούχους του Προγράμματος Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών.

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών υπόκειται στη λήψη συμπληρωματικής έγκρισης από την ΕΚΤ σχετικά με τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας σε ενοποιημένη βάση για τον σκοπό της παροχής αποδοχών σε Εργαζομένους.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Απριλίου 2014, για την κατάχρηση της αγοράς και τον Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής όσον αφορά τα ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα για τις προϋποθέσεις που εφαρμόζονται σε προγράμματα επαναγοράς και μέτρα σταθεροποίησης, καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version