Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Alpha Bank: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ – Το σκεπτικό εξηγεί ο CEO Β. Ψάλτης

Alpha Bank: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ – Το σκεπτικό εξηγεί ο CEO Β. Ψάλτης

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα η Alpha Bank, καθώς σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, κ. Βασίλη Ψάλτη: «Η αύξηση κεφαλαίου ύψους 0,8 δισ. ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα στην Alpha Bank να αποτελέσει τον κορυφαίο τραπεζικό εταίρο στην πορεία μετασχηματισμού της χώρας.

Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στον τραπεζικό όμιλο να αξιοποιήσει τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα και να υποστηρίξει τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μετασχηματισμού της.  

Αναφερόμενος στο σκεπτικό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ο κ. Ψάλτης δήλωσε: «Η πρωτοφανής για τη γενιά μας ροή ευρωπαϊκών πόρων αναμένεται να ωφελήσει άμεσα την Ελλάδα, προσφέροντας σημαντική ώθηση στην οικονομία και επαναφέροντάς την σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης μετά από την πανδημία. Αναμένουμε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων τομέων, στην καθαρή ενέργεια, την ψηφιοποίηση, τις υποδομές, τα ακίνητα, τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Η αύξηση κεφαλαίου ύψους Ευρώ 0,8 δισ. θα δώσει τη δυνατότητα στην Alpha Bank να αποτελέσει τον κορυφαίο τραπεζικό εταίρο στην πορεία μετασχηματισμού της χώρας. Μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Project Galaxy και έχοντας διαθέσιμες περισσότερες ευκαιρίες αξιοποίησης των κεφαλαίων της, η Alpha Bank σχεδιάζει τη συναλλαγή αυτή από θέση ισχύος και με την υποστήριξη κορυφαίων διεθνών τραπεζών. Η προτεινόμενη δομή διασφαλίζει στους υφιστάμενους μετόχους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, με την αναλογική και κατά προτεραιότητα κατανομή των νέων μετοχών, με αποτέλεσμα να κατοχυρώνεται πλήρως η αξία της επένδυσής τους. Επιπλέον, η δημόσια προσφορά μετοχών συνιστά ελκυστική ευκαιρία για νέους, υψηλής ποιότητας, επενδυτές που επιδιώκουν να συμμετέχουν στην πορεία ανάκαμψης και προόδου της ελληνικής οικονομίας. Με εφόδια την ηγετική θέση της στην αγορά, το ισχυρό της δίκτυο και την απαράμιλλη εταιρική φήμη της, η Alpha Bank επιταχύνει τον βηματισμό της, για να υποστηρίξει τους Πελάτες της και να πρωταγωνιστήσει στην πορεία ανάπτυξης της οικονομίας μας».

Να σημειωθεί, ότι, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας,  δήλωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη προσφορά μετοχών, έως του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής του, δηλαδή 10,94%.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις