Site icon NewsIT

Alpha Real Estate Services: Έγκριση διανομής μερίσματος 3,64 εκατ. ευρώ – Καλή η πορεία της αγοράς ακινήτων

01.08.2024 | 15:05
Alpha Real Estate Services: Έγκριση διανομής μερίσματος 3,64 εκατ. ευρώ – Καλή η πορεία της αγοράς ακινήτων

Τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 3.640.000 ευρώ ενέκρινε η ετήσια Γενική Συνέλευση της της Alpha Real Estate Services, της θυγατρικής του Ομίλου Alpha Bank, δηλαδή 0,26 ευρώ (μικτό ποσό) ανά μετοχή, από τα κέρδη χρήσης 2023.

Στο πλαίσιο αυτό: ως ημερομηνία αποκοπής (δηλαδή, ως ημερομηνία από την οποία οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος) ορίστηκε η Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (δηλαδή, ως ημερομηνία κατά την οποία δικαιούχοι του μερίσματος είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας) ορίστηκε η Τρίτη 6 Αυγούστου 2024. Τέλος, ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίστηκε η Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Real Estate Services, Γιάννης Γκάνος, μιλώντας στη γενική συνέλευση της εταιρείας, αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την εταιρεία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της.

Για τη θυγατρική του Ομίλου Alpha Bank, το 2023 αποτέλεσε έτος – ορόσημο, καθώς, όπως ανέφερε αναλυτικά στη γενική συνέλευση ο κ. Γκάνος: «Ο μετασχηματισμός ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η εταιρεία διεκπεραίωσε τις κατευθυντήριες εντολές που έχει λάβει από τους μετόχους της».

Η αγορά ακινήτων παραμένει σε καλή πορεία – Η ζήτηση θα διοχετεύεται σε ενεργειακές αναβαθμίσεις τα επόμενα χρόνια

Την εκτίμηση ότι η αγορά ακινήτων παραμένει σε καλή πορεία, όπως σηματοδοτούν η αυξητική τάση των δεικτών ακινήτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριμήνων και τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη, διατύπωσε ο κ. Γκάνος. 

«Οι δείκτες της Τράπεζας της Ελλάδος, το οικονομικό κλίμα, η εμπιστοσύνη στις κατασκευές, ακόμη και οι επιβραδυνόμενοι αλλά θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικοδομικής δραστηριότητας αποδεικνύουν ότι η ζήτηση είναι σταθερή. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι το χαμηλό επίπεδο τιμών της εγχώριας αγοράς, η ελκυστικότητα συγκεκριμένων τομέων και επιμέρους αγορών και η υγιής οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, δεν θα επηρεαστούν σημαντικά από παράγοντες όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το αυξανόμενο κόστος κατασκευής και τρέχοντες παγκόσμιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι», επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στόχος της Alpha Real Estate Services είναι να αξιοποιήσει τις θετικές προοπτικές της αγοράς και «να επιτύχει την ακόμα μεγαλύτερη εδραίωσή της ως ένας από τους μεγαλύτερους φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων, έχοντας ως επενδυτική στρατηγική τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των κεφαλαίων της, καθοδηγούμενη από τις θεμελιώδεις αρχές της, όπως η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και η καινοτομία, για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – πελάτες, προμηθευτές, εργαζομένους κ.λπ.».

Ο κ. Γκάνος ανέδειξε, επίσης, τη συμβολή των επενδύσεων και των μεγάλων έργων υποδομής, που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, στην ανθεκτικότητα της αγοράς ακινήτων, ενώ τόνισε ότι σημαντικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου θα παίξουν οι ενεργειακές αναβαθμίσεις, τα έργα αστικής ανάπλασης και οι Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ): «Η ζήτηση θα διοχετεύεται σε ενεργειακές αναβαθμίσεις τα επόμενα χρόνια, εν μέρει καθοδηγούμενη από τις Οδηγίες της ΕΕ που ορίζουν ότι όλα τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα προς πώληση, από το 2030 και μετά, θα απαιτείται να πληρούν συγκεκριμένα ενεργειακά πρότυπα και διατάξεις.

Επιπλέον, τα επόμενα έτη αναμένεται η πραγματοποίηση ενός σημαντικού αριθμού έργων ανάπλασης καθώς και ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο προγραμμάτων που έχουν στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας κρατικών φορέων, αλλά και της λειτουργίας του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, γεγονότα που αναμένεται να οδηγήσουν σε αυξημένη ανάγκη διαχείρισης ακινήτων από εξειδικευμένους παρόχους οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία αλλά και την υποδομή για τη διαχείριση μεγάλου αριθμού ακινήτων».

Αναλύοντας τις προοπτικές της αγοράς ανά τομέα ακινήτων, ο κ. Γκάνος εκτίμησε ότι:

  • στην αγορά γραφείων τα ενοίκια θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα και οι αποδόσεις θα μπορούσαν να συμπιεστούν περαιτέρω μεσοπρόθεσμα, δεδομένης της ανεπαρκούς προσφοράς σύγχρονων γραφείων και τις προσδοκώμενης πτώσης των επιτοκίων,
  • στο λιανεμπόριο οι προοπτικές είναι σταθερές, λόγω της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και του ακμάζοντος τουριστικού τομέα,
  • στη βιομηχανία και τα logistics αναμένεται να συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, παίρνοντας ώθηση από την περιορισμένη προσφορά σύγχρονων μονάδων και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου μεταφόρτωσης,
  • στον τομέα της φιλοξενίας θα συνεχιστεί η τουριστική και επενδυτική ζήτηση, ενώ το απόθεμα των ξενοδοχείων και οι υποδομές του κλάδου επεκτείνονται και αναβαθμίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version