Site icon NewsIT

Alpha Real Estate: Έγκριση για καθαρό μέρισμα 0,247 ευρώ ανά μετοχή

31.07.2024 | 19:25
Alpha Real Estate: Έγκριση για καθαρό μέρισμα 0,247 ευρώ ανά μετοχή

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Real Estate Services της 31ης Ιουλίου 2024 ενέκρινε την διανομή μικτού μερίσματος ποσού 0,26 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρο 64 του ν.4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις), σύμφωνα με σημερινή (31.7.2024) ανακοίνωση της εταιρείας.

Συνεπώς, το καθαρό καταβαλλόμενο προς τους, μη εξαιρετέους από τη παρακράτηση μετόχους ποσό του μερίσματος ανέρχεται στο ποσό των 0,247 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση της Τ.Γ.Σ., η διανομή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος (ως ημερομηνία, δηλαδή, από την οποία οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος) ορίζεται η Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
  • Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (ως ημερομηνία, δηλαδή, κατά την οποία δικαιούχοι του μερίσματος είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρείας «Σ.Α.Τ») (record date) ορίζεται η Τρίτη 6 Αυγούστου 2024.
  • Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος (κατά την οποία θα ξεκινήσει η διανομή του μερίσματος) ορίζεται η Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024.

Η δε καταβολή θα γίνει από την πληρώτρια τράπεζα Alpha Bank, μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version