Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Apple: Έβαλε για πρώτη φορά υπογραφή σε συλλογική σύμβαση εργασίας στο λιανεμπόριο στις ΗΠΑ

Apple: Έβαλε για πρώτη φορά υπογραφή σε συλλογική σύμβαση εργασίας στο λιανεμπόριο στις ΗΠΑ

Η Apple κατέληξε σε προσωρινή συλλογική σύμβαση εργασίας με τους υπαλλήλους λιανεμπορίου στο Μέριλαντ, ανακοινώθηκε την Παρασκευή, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα καταστήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Η σύμβαση υπόκειται στην έγκριση των περίπου 85 εργαζομένων της διαπραγματευτικής ομάδας με την Apple, οι οποίοι πρόκειται να ψηφίσουν γι’ αυτήν στις 6 Αυγούστου. Η συμφωνία περιλαμβάνει κανόνες σχετικά με τον προγραμματισμό, τις αποζημιώσεις και τις υπεργολαβίες, και απαιτεί οποιαδήποτε πειθαρχία να μην είναι «αυθαίρετη, ιδιότροπη ή αδικαιολόγητη», δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Bloomberg. Σύμφωνα με το συνδικάτο, η τριετής συμφωνία θα αυξήσει τις αποδοχές κατά μέσο όρο 10% και θα διατηρήσει το status quo στην υγειονομική περίθαλψη, τη συνταξιοδότηση και τη στελέχωση.

Το κατάστημα στο Μέριλαντ είναι ένα από τα δύο συνδικαλιστικά οργανωμένα μεταξύ των περίπου 270 καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ. Και τα δύο οργανώθηκαν το 2022, και από τότε οι συζητήσεις για τις συμβάσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη σε ένα κατάστημα της Οκλαχόμα που συνδέθηκε με τους Εργαζόμενους στις Επικοινωνίες της Αμερικής (Communications Workers of America).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις